Dódity Gabriella

Fővárosi képviselő

2021.06.03.

Folytatódik a 13. havi nyugdíj visszaépítése

Folytatódik a 13. havi nyugdíj visszaépítése, annak összege jövőre már a félhavi nyugdíj összege lesz a nyugdíjban és nyugdíjszerű ellátásban részesülők számára - mondta Novák Katalin a közösségi oldalán közzétett videóban.

undefined

A családokért felelős tárca nélküli miniszter hangsúlyozta, hogy a kormány megbecsüli a nyugdíjasokat, így a jövő évi költségvetésben is benne van a fedezete a 13. havi nyugdíj következő részletének.

"Ez azt jelenti tehát, hogy folytatódik a 13. havi nyugdíj visszaépítése. Jövőre már félhavi nyugdíjat kaphatnak a nyugdíjban és nyugdíjszerű ellátásban részesülők" - magyarázta Novák Katalan, akinek szavai szerint az intézkedés 2,5 millió embert érint Magyarországon. Hozzátette: bíznak abban, hogy jövőre is tudunk nyugdíjprémiumot fizetni, mert a gazdaság növekedése lehetővé teszi.

A nyugdíjak az infláció várható ütemét követik majd; a költségvetésben 3 százalékos infláció szerepel. Magasabb növekedés esetén nyugdíjprémiumra is számíthatnak az idősek, amire 68,5 milliárd forintot irányzott elő a kormány.

forrás:kispest.info

Polgármesteri Program


Csapatom

Írjon nekünk!

=