Dódity Gabriella

Fővárosi képviselő

2021.05.18.

Döntött a kormány: megtarthatók a ballagások

A javuló járványhelyzetnek és a lakosság egyre nagyobb átoltottságának köszönhetően az iskolák felmentést kapnak a rendezvényszervezés tilalma alól. Május 25-től a ballagások is megtarthatók lesznek – derül ki a Magyar Közlönyben megjelent kormányrendeletből.

undefined

A rendelet alapján a szabad térben megrendezendő ballagáson a vendégek maszkot viselve, életkortól és koronavírus elleni védettségtől függetlenül részt vehetnek. A rendezvényre vonatkozó további óvintézkedésekről, illetve a meghívható szülők és rokonok számáról az igazgató hozhat döntést az intézmény adottságainak figyelembevételével. 

A kormányrendelet kitér arra is, hogy azok az érettségizők, akik önhibájukon kívül nem tudtak részt venni az írásbeli vizsgán, még ebben a vizsgaidőszakban szóbelizhetnek, így a felsőoktatási felvételi szempontjából érvényes vizsgaeredménnyel rendelkeznek majd. Fontos: az önhibán kívüli okot igazolni kell.

Azok, akik a veszélyhelyzet miatt nem mentek el az ingyenes érettségi írásbeli vizsgájukra, a következő két vizsgaidőszajban – a 2021/2022-es tanévben – egy alkalommal térítésmentesen letehetik a vizsgát az adott tárgyakól.

forrás:kispest.info

Polgármesteri Program


Csapatom

Írjon nekünk!

=