Dódity Gabriella

Fővárosi képviselő

2021.05.14.

Rengetegen keresnek a lakótelepen, a Zrínyi utca és Jókai utca közötti részen épülő társasházzal kapcsolatban

undefined
 
A lakók aláírásgyűjtésbe kezdtek, mert ellenzik az ott épülő lakásokat. Néhány rendelkezésemre álló információ ezzel kapcsolatban:
 
Az ingatlant, amelyen jelenlegi ismereteim szerint 187 lakást magába foglaló lakóépület épül, és amelyen jelenleg parkoló működik, Kispest Önkormányzata adta el egy magántulajdonosnak 2009-ben.
 
A területre 2019-ben kértek építési engedélyt Kispest Önkormányzatától. Az építési engedélyt 2019. év végén Kispest Önkormányzata adta ki, amely 2019. december 12-én véglegessé vált.
 
Kapcsolódó dokumentumok az önkormányzat weboldalán: https://uj.kispest.hu/.../8866-epitesi-engedelyezesi...
 
Az önkormányzat oldalán fellelhető dokumentum 2. oldalán az olvasható, hogy „a lakótelepi környezetben üdítő egy ilyen mai épület, és a tervtanácsi javaslatok betartása mellett településképileg engedélyezésre javasolható a társasház megépítése”.
 
A lakosság felé 2019. november 19-én hirdetményt tettek közzé, amely szerint a lakóknak 15 napjuk állt rendelkezésre, hogy nem tetszésüknek hangot adjanak. Ennek határideje 2019. december 3-án lejárt.
 
Az önkormányzati körzet képviselője Lackner Csaba, aki a közösségi oldalon azt írta, tájékozódik az ügyben, nem ért egyet a társasház felépítésével, és várja a tiltakozó aláírásokat is. Kár, hogy nem 2019 év végén értesítette az építkezésről a körzetének lakóit, hogy még a megfelelő keretek között, időben véleményt formálhassanak.
 

Polgármesteri Program


Csapatom

Írjon nekünk!

=