Dódity Gabriella

Fővárosi képviselő

2021.05.06.

Baloldali belharc

Kertész Csaba alpolgármester kilépett a DK-ból, ellenzéki forrásunk szerint tette mindezt a kizárását megelőzendő. A pártvezetésnek akkor lett elege végképp, amikor Kertész a vagyonkezelő igazgató Kránitz Krisztián megmentését kezdeményezte. Nem tudni, miért ennyire fontos a DK-s Kertésznek az MSZP-s Burány Sándor embere, Kránitz, hacsak nem azért, mert összeszövetkeztek, és nem adják magukat könnyen a kispesti baloldalt is bekebelező DK-nak.

undefined

Mint ismert, a baloldal minden körzetben egy jelöltet állít a jövő évi országgyűlési választáson, Kispesten azonban ennek személye körül biztos harc várható. A kispesti baloldal régi motorosa, Burány Sándor (MSZP) ugyanis még nem menne nyugdíjba, ugyanakkor a baloldalt maga alá gyűrő DK inkább Arató Gergelyt szánná Kispest Kőbánya felé eső részén országgyűlési képviselőjelöltjének.

A helyi DK Buránnyal szövetkezett?

A vagyonkezelő átszervezésével tulajdonképpen nem csinált mást az ex- DK-s Kertész Csaba, mint megmentette a hangfelvételeken Mr. Negyven Százaléknak nevezett Kránitz Krisztián ex-mszp-s képviselőt, vagyonkezelő igazgatót. Mindez azért érdekes, mert Kránitz köztudottan Burány Sándor MSZP-s, de jelenleg a Párbeszéd soraiban ülő országgyűlési képviselő embere, így egy új Burány-Kránitz-DK tengely körvonalazódott Kispesten. Kertész DK-s alpolgármesterként így szembement a pártakarattal, és magasról tett a pártfegyelemre is. A hírek szerint ezt már nem nyelték be Kertésznek, hogy az MSZP-sekkel szövetkezve hozza kínos helyzetbe a DK-s Aratót, és kizárását megelőzendő, önként megírta kilépését a DK-ból.

„Gyurcsány kőkemény alkoholista” 

De nem ez volt az első eset, hogy a DK pártvezetésének meggyűlt a baja Kertésszel. Informátorunk szerint a Lackner-féle hangfelvételek napvilágra kerülése után a pártvezetésig jutott a DK-s képviselő ügye, nem akarták, hogy alpolgármester legyen belőle. A hangfelvételeken ugyan nem sok minden hangzott el Kertészről, az azonban igen, hogy ő is „éhes”, és a “pénzt meg akarja keresni”. Emellett Lackner Csaba műhelytitkokat is elárult a hallgatóságának, amelyeket Kertész Csabától tud. Mégpedig azt, hogy Gyurcsány kőkemény alkoholista, és a felesége is azért akart kimenni Brüsszelbe, hogy minél távolabb legyen a kedves férjétől.

Elvérzik Burány?

Most az a kérdés, vajon ki tölti majd be Kertész alpolgármesteri szerepét a városvezetésben, és Kertész gyengülése vajon a Burány-Kránitz-Kertész tengely gyengülését is jelent-e majd. Az is kérdés, mit szól mindehhez a DK helyi kegyeltje, Arató Gergely, akinek indulását Gyurcsány is preferálja, de tudják, ehhez meg kell küzdeniük a nyugdíját még nem tervező Buránnyal, és a köré különféle érdekek mentén összeállt kispesti szoci-DK gyűrűvel is.

„Pénzt kellett volna keresni”

A kispesti baloldalon tehát folyamatosan megy a harc, már Lackner is elmondta a hangfelvételeken, hogy nekik kellett volna csinálniuk a kispesti DK-t, mert akkor „sokkal több pénzt tudtak volna keresni”, mert „ezt üzletként kellett volna kezelni”. Az biztos, a kispesti szociknak most sokkal kevésbé fájna a fejük, ha ők állnának mindkét párt mögött,

hiszen akkor nem kellene a saját túlélésük érdekében élet-halál harcot vívniuk az MSZP-t bekebelező Gyurcsány Ferenccel. A kérdés most már csak az, vajon megállapodnak-e az előválasztásig arról, ki lesz az induló, vagy a DK végleg kivérezteti saját koalíciós partnerét, a már amúgy is több sebből vérző kispesti szocialistákat.

undefined

forrás:kispest.info

Polgármesteri Program


Csapatom

Írjon nekünk!

=