Dódity Gabriella

Fővárosi képviselő

2021.04.24.

Már online is lehet oltási időpontot foglalni

Mint azt a kormányzat koronavírus-oldala megírta, a sikeres tesztidőszakot követően a mai napon elindult az online oltási időpontfoglaló, mellyel az érvényes regisztrációval rendelkező, de még nem beoltottak foglalhatnak időpontot a vakcina beadatására.

undefined

Az időpontfoglalóval, mely az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér lakossági portálon keresztül érhető el, jelenleg a kínai Sinopharm vakcinával történő oltásra lehet jelentkezni. Az oltópont tetszőlegesen kiválasztható, időpontból pedig három áll rendelkezésre: április 26-a, 27-e és 28-a. Mivel a helyek végesek, érdemes mielőbb jelentkezni a tetszőleges napra.

Fontos tudni azt is, hogy az oltásra csak azok a regisztráltak jelentkezhetnek, akiknek a megadott adataikat már ellenőrizték. A regisztráció státuszáról a vakcinareg.neak.gov.hu/regisztracio/ webcímen lehet tájékozódni.

Aki jogosult az időpontfoglalásra, TAJ-szám és születési dátum megadásával léphet be a szóban forgó felületre, melynek kezelése a kormányzati portálon írtak szerint nagyon egyszerű.  

Ugyanakkor azzal is érdemes tisztában lenni, hogy a foglalás a véglegesítést követően már nem módosítható, illetve nem árt szem előtt tartani azt sem, hogy a második oltást ugyanazon az oltóponton kapják meg a jelentkezők, mint az elsőt. Az időpontfoglalásról visszaigazoló emailt, a vakcina beadását megelőző napon pedig emlékeztetőt emailt kapnak majd.

Akit ez idő alatt hívja a háziorvosa oltásra, jelezze neki, hogy már van időpontja. Az oltásra TAJ-kártyát, személyi igazolványt, kitöltött hozzájáruló nyilatkozatot, illetve a foglalás visszaigazolását is vinni kell.

forrás: kispest.info

Polgármesteri Program


Csapatom

Írjon nekünk!

=