Dódity Gabriella

Fővárosi képviselő

2021.04.08.

Nyitnak az üzletek, elértük 2,5 millió beoltott személyt

Húsvétkor sem állt le a kormány az oltások beadásával, ezért kedden beadták a két és fél milliomodik vakcinát is, ami azt jelenti, hogy az ország negyede védettséget szerzett a koronavírussal szemben. Orbán Viktor miniszterelnök bejelentette: lassan újraindul az ország, első lépésként az üzletek nyitnak ki és újra igénybe lehet venni a szolgáltatásokat.

undefined

- Nincs megállás, húsvét hétfőn is oltják a kispestieket is. Hálásan köszönjük az oltás szervezésében résztvevők helytállását, az egészségügyi dolgozóink megfeszített, áldozatos munkáját – írta Dódity Gabriella, a Fidesz-KDNP kispesti frakcióvezetője közösségi oldalán húsvét hétfőn.

A húsvéti oltások eredményre vezettek, ugyanis kedden elérte az oltások száma a lélektani határt.

– Fontos mérföldkőhöz érkezett az ország, két és fél millió magyar állampolgár kapta már meg a koronavírus elleni oltást, ezért holnaptól nyithatnak az üzletek, és újraindulhatnak a szolgáltatások – jelentette be nemrég a miniszterelnök a közösségi oldalán. Orbán Viktor kifejtette: egy éve áll az ország háborús állapotok közepette, korlátozások, kijárási tilalmak és személyes veszteségek mellett kell élni az életünket.

– A vírus háborút indított ellenünk, melyben az egyetlen győzelemmel kecsegtető fegyver a vakcina – figyelmeztetett a kormányfő, aki hozzátette, járványügyi intézkedések továbbra is lesznek, ezért arra kérte az embereket, hogy ezeket maradéktalanul tartsák is be. Az oltás hasonló tempóban folytatódik. Magyarország lesz az az európai ország, ahol a leggyorsabban jut koronavírus elleni vakcinához minden azt igénylő polgár.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ az alábbi tájékoztatást adta a nyitás ütemével kapcsolatban:

- A kijárási tilalom az este 10 óra és reggel 5 óra közötti időszakra módosul

-Az üzletek reggel 5 óra és este 9:30 között lehetnek nyitva

- Az üzletek, köztük a március 8. óta zárva tartó üzletek újfajta, négyzetméter alapú szabályok mentén ugyan, de nyitva lehetnek. Átlagosan 10 négyzetméterenként 1 vásárló lehet az üzletben az új szabályozás szerint 

-A szolgáltatásokkal kapcsolatos ideiglenes védelmi intézkedések megszűnnek, így kinyithatnak a fodrászok, kozmetikák és más szolgáltatók. 

-A vendéglátó üzletek ugyanakkor továbbra sem nyithatnak ki normál üzemben, csak az ott dolgozók tartózkodhatnak ezekben az egységekben. Csak az elvitelre alkalmas ételek kiadása és szállítása érdekében, az ehhez szükséges időtartamig mehetnek be az éttermekbe a vendégek. A szállodák továbbra sem fogadhatnak vendégeket.

- Az iskolák és óvodák április 19-én indulhatnak újra.

forrás:kispest.info

Polgármesteri Program


Csapatom

Írjon nekünk!

=