Dódity Gabriella

Fővárosi képviselő

2021.03.25.

Mi lesz a Kossuth téren lévő nagy házban, amelyet jelenleg felújítanak?

undefined
 
A korábban az önkormányzat tulajdonában lévő ingatlan éveken át üresen állt, amelynek következtében az állapota rendkívüli módon leromlott, sőt, az emeleti szinteken életveszélyessé vált. Az épületet két magánszemély vásárolta meg az önkormányzattól még 2019-ben.
 
Az önkormányzat felújítási kötelezettséggel értékesítette az ingatlant, így az új tulajdonosok szerződéses kötelezettséggel vállalták a teljes körű felújítást, amely előzetes becslések szerinti is 2 milliárd forintos beruházásnak ígérkezik. A vevők feladatát jelenti a jelenlegi üzlethelyiségek felújítása, az összes nyílászáró cseréje, teljes homlokzati megújítás, az épület szerkezetének-, infrastruktúrájának, közműrendszerének és külső hőszigetelésének megújítása, teljes cseréje.
 
Az eredeti elképzelés szerint új étterem kialakítása mellett egy szállodát működtettek volna az ingatlanban, de a koronavírus járvány miatt elképzelhető, hogy erről a tervükről letesznek, és lakásokat alakítanak ki az épületben. Erről egyelőre nem született végleges döntés, de bármelyik lehetőség megvalósítása mellett döntenek is, a tulajdonosok célja, hogy hosszútávon saját kezelésükben maradjon az ingatlan.
 
További képek és forrás: facebook.com/doditygabriella

Polgármesteri Program


Csapatom

Írjon nekünk!

=