Dódity Gabriella

Fővárosi képviselő

2021.03.22.

Szeretnénk segíteni a kispesti kivállalkozóknak!

undefined
 
A koronavírus miatt a kormány a kisvállalkozók megsegítése érdekében az önkormányzati helyiségek bérlői számára bérletidíj mentességet írt elő. Több megkeresést is kaptam kispesti vállalkozóktól annak kapcsán, hogy hiába saját tulajdonú az üzlethelyiségük, de az önkormányzati területen áll, amely után a közterület-használati díjat a továbbiakban is meg kell fizetniük, sok esetben még akkor is, ha zárva kell lenniük.
 
Javasoltam a városvezetésnek, hogy a koronavírusra való tekintettel az önkormányzat is nyújtson segítő kezet a nehéz helyzetbe került kisvállalkozásoknak, és engedje el, vagy mérsékelje a közterülethasználati díjat is a veszélyhelyzet idejére. Annál is inkább, mert meglátásom szerint ez nem a klasszikus közterülethasználathoz, sokkal inkább egyfajta bérleti díjhoz hasonlítható tétel.
 
Javaslatomat a veszélyhelyzet miatt csak véleményezni tudják a képviselők, a polgármester erről is, mint minden másról a veszélyhelyzet miatt, egy személyben dönt. Bízom benne, pozitív döntés születik, és ezzel is tudunk segíteni a nehéz helyzetbe került kispesti vállalkozásoknak.
 
További képek és forrás: facebook.com/doditygabriella

Polgármesteri Program


Csapatom

Írjon nekünk!

=