Dódity Gabriella

Fővárosi képviselő

2021.03.13.

Éllovasok vagyunk átoltottságban

A baloldali álhírekkel ellentétben Magyarország elsők között áll átoltottságban. Sőt, hamarosan hazánk vezetheti az európai statisztikákat. A kormány jól döntött, amikor Kínából és Oroszországból is vásárolt oltóanyagot, ugyanis ezzel a vakcina mennyiséggel a tavasz folyamán a regisztrált oltás igénylők mindannyian hozzájuthatnak az életmentő készítményhez.

undefined

Csúcsokat döntögetnek a koronavírus-járvány harmadik hullámának adatai, ezért is fontos, hogy akinek háziorvosa felajánlja az oltás lehetőségét, éljen vele. Senkit se tántorítson el a baloldal riogatása, a Magyarországon engedélyezett öt vakcinatípus közül, mindegyik hatékony és biztonságos. Első körben a legfontosabb a legidősebbek beoltása, az eddig regisztráló 3,2 millió ember közül 1,6 millióan 60 év felettiek, de fontos, hogy mindenkit az oltás adta védelemben részesítsenek.

A héten újabb oltóanyagok érkeztek, köztük újabb 55 200 adag AstraZeneca és további 450 ezer Sinopharm-vakcina is. Jó hír az is, hogy most már a favipiravir hatóanyagú koronavírus kezelésére szolgáló gyógyszer a háziorvosi és a járóbeteg-ellátásban is rendelhető kezelésre. Ezen kívül a kórházban a plazmaterápiához hasonló gyógyszer is rendelkezésre áll.

A vírussal futunk versenyt

Orbán Viktor kormányfő csütörtökön közzétett videójában leszögezte, hogy a most érkezett vakcinákkal továbbra is éllovas maradhat Magyarország az átoltottságban, ha a héten érkezett vakcinákat a következő napokban sikerül beadni az embereknek. A miniszterelnök bújtatottan reagált azokra a baloldali álhírekre, amely szerint az Európai Unióban Magyarország áll legrosszabbul vakcina ügyben, ennek pont az ellenkezője igaz. Orbán Viktor leszögezte: nem más európai országokkal futunk versenyt, hanem a vírussal, mert nem más európai országokat akarunk legyőzni, hanem a vírust, hogy minél több magyar ember életét megmenthessük.

Több mint egymillió beoltott

Hazánkban folyamatosan zajlik az oltás, mostanáig közel 1,2 millióan védettséget élvezhetnek az elérhető öt engedélyezett vakcina típus által. Az oltási program rendben, ütemezetten zajlik, Magyarország már a második az uniós átoltottsági ranglistán. A háziorvosok AstraZeneca-vakcinát kaptak ezen a héten, amellyel a regisztrált idősek oltása zajlik. A kórházi oltópontokon Szputnyik és Pfizer oltóanyagok vannak, amelyekkel szintén az idősebb korosztályt oltják. Az orosz és a kínai vakcina mellett az uniós beszerzésből öt gyártótól várunk még 24 millió adag vakcinát: Pfizer-BioNTech, Moderna, AstraZeneca, Janssen, Curevac, ezekből eddig csak a Pfizer, a Moderna és az AstraZeneca rendelkezik uniós engedéllyel és kezdte meg a szállítást Magyarországra.

Az Európai Unió által a vakcinák jóval hosszabb határidővel érkeznek hazánkba ezért a kormány jól döntött, hogy az uniós beszerzéseken kívül máshonnan is rendelt oltóanyagot.

forrás:kispest.info

Polgármesteri Program


Csapatom

Írjon nekünk!

=