Dódity Gabriella

Fővárosi képviselő

2021.03.03.

Újabb átláthatósági lufit eregetnek Kispesten

undefined
 
A Momentum nagy átláthatóságot ígért Kispesten, de képviselőjük még azelőtt feladta a harcot, hogy érdemben nekilátott volna. Paróczai Anikó, megbízatásáról lemondott átláthatóságért felelős tanácsnok ugyanis inkább az országgyűlési képviselőségről álmodozik a valós helyi munka helyett...
 
Most olvasom, hogy az önkormányzat szerződést kötött Sziklai Zsolttal, „aki a Momentum kispesti alapszervezetének alapító és elnökségi tagja volt” - a volt szónak nem tudom, van-e jelentősége. A szerződés annak érdekében köttetett, „hogyan tegyük még átláthatóbbá és nyíltabbá az önkormányzat és a hivatal működését” – olvasom Gajda Péter polgármester oldalán. Örömteli.
 
Kezdésként egy dolgot figyelmébe ajánlanék a Momentumnak, vagy a volt Momentumosnak és Kispest polgármesterének. Ha például képviselőként nem kellene hónapokat várni egy-egy szerződés vagy hivatalos, közpénz kifizetéséhez kapcsolódó irat, dokumentum megküldésére, és ennek elmaradása miatt nem kellene a hatóságokhoz fordulnunk, máris előrébb lennénk az átláthatóság terén.
 
Fekete Márk képviselőtársam ugyanis tavaly novemberben(!) kérte először a Kispest TV stúdió felújítása kapcsán keletkezett iratokat. Sajnálatos módon a különféle híradásokban szereplő, az egyik MSZP-s képviselő volt férjéhez köthető Anildia Kft. által elvégzett munka részletes költségvetését, teljesítés igazolását azóta sem kapta meg. A Jogi Iroda azt írta: „Az Anildia Kft-vel kötött szerződés mellékletei sajnálatos módon nem kerültek leadásra a jogügyleti nyilvántartáshoz, a 2017-es ügyirat felkérése pedig folyamatban van.”
 
Egy hónappal ezelőtt kollégám ismét jelezte, töretlenül várja a Somogyi-féle cég árazott költségvetését, hogy lássuk, milyen munkákat végeztek el a stúdió épületén, de az azóta sem érkezett meg. Az már egy másik kérdés, vajon ezek az iratok, például egy árazott költségvetés, vagy teljesítés igazolás miért nem állnak azonnal a képviselő rendelkezésére?
 
Hát kérem, innen szép lufit eregetni. Van min dolgozni...
 

Polgármesteri Program


Csapatom

Írjon nekünk!

=