Dódity Gabriella

Fővárosi képviselő

2021.02.24.

További egészségügyi forrásokról tárgyalt a kispesti Fidesz

Az elmúlt évben Kispest 931 millió forintos támogatást kapott az Egészséges Budapest Programból az Egészségügyi Intézet fejlesztésére. A kormány folytatja Budapest egészségügyi fejlesztését, ezért Dódity Gabriella, a kispesti Fidesz-KDNP frakcióvezetője és Pap Sándor, választókerületi elnök tárgyalásokat kezdeményezett további Kispestre érkező forrásokról.

undefined

Közel egy milliárd forint kormányzati támogatásból fejlődhet a Kispesti Egészségügyi Intézet. A helyi Fidesz a következő években is nagy figyelmet fordít a helyi egészségügy fejlesztésre, ezért Dódity Gabriella és Pap Sándor a kormányhoz fordult további támogatásokért. 

- Kispest 931 millió forintos támogatást kapott az Egészséges Budapest Programból az Egészségügyi Intézet fejlesztésére. A napokban Tóvizi Attilánál, az EMMI programért felelős miniszteri biztosánál jártunk dr. Pap Sándor választókerületi elnökkel – írta közösségi oldalán a a Fidesz-KDNP képviselőcsoport vezetője. Dódity Gabriella hozzátette: többek között arról egyeztettek, van-e arra lehetőség, hogy plusz forrást kapjon Kispest annak érdekében, hogy a főigazgató asszony által elgondolt fejlesztéseket maradéktalanul meg tudják valósítani.

undefined

Az elmúlt időszakban hatalmas átalakuláson ment és megy a jövőben is keresztül a Kispesti Egészségügyi Intézet. Dódity Gabriella, a kispesti Fidesz-KDNP frakcióvezetője lapunknak örömét fejezte ki az új rendelő megépítésével kapcsolatban. A kormánypárti képviselő Dr. Kumin Marianna főigazgató-főorvos főigazgatónak külön köszönetet mondott. Az új rendelő kialakítása a kerületi egészségügyi fejlesztési program Kispesti Egészségügyi Intézet átfogó fejlesztésének részeként valósult meg. 

- A főigazgató asszony kiválóan menedzseli a Kispesti Egészségügyi Intézetben megvalósuló fejlesztéseket és átalakításokat. Az Egészséges Budapest Program tavalyi pályázatán Kispest az egyik legnagyobb összegű támogatást kapta, ezért köszönet jár a kormánynak és a főigazgató asszonynak és munkatársainak – mondta el lapunknak Dódity Gabriella.

Az Egészséges Budapest Program pályázatán keresztül elnyert támogatásból hamarosan a cukorbetegséggel élő páciensek számára egy új, széles szakmai portfólióval működő kardiometabolikus centrum is kiépül, amely tovább javítja majd a kispestiek egészségügyi ellátását. Továbbá megvalósulhat az egynapos sebészeti ellátás rendszere is.

forrás:kispest.info

Polgármesteri Program


Csapatom

Írjon nekünk!

=