Dódity Gabriella

Fővárosi képviselő

2021.02.13.

A bíróság kizárta a valóság bizonyításának lehetőségét a Lackner-Dódity perben

Megkezdődött Dódity Gabriella rágalmazási pere a XVIII. és XIX. kerületi bíróságon. A Fidesz–KDNP önkormányzati képviselőjét a korrupciógyanús botrányokba keveredett Lackner Csaba jelentette fel még 2019 tavaszán egy facebookos szóváltásban elhangzottak miatt. Dódity elfogadhatatlannak tartja, hogy a bíróság kizárta a valóság bizonyításának lehetőségét.

undefined

Bírósági ügy lett egy kommentháborúból, a korrupciógyanús ügybe keveredett ex-MSZP-s Lackner Csaba rágalmazásért feljelentette Dódity Gabriellát. A kispesti Fidesz-KDNP frakcióvezetője nem tűrte képviselőtársának származását érintő mocskolódást és Lackner posztja alá azt írta: „két csík között sem vagytok olyan hazafiak, mint ő”, valamint Dódity „fehér poros orrokat” is emlegetett. Ekkor még nem kerültek nyilvánosságra a kispesti kép- és hangfelvételek, amelyeken az látható, ahogy Lackner egy tányéron fehér port rendezget csíkokba, a hangfelvételeken pedig többször is hallható, ahogy Lackner és beszélgetőtársai kokainról és más tudatmódosító szerekről beszélgetnek. 

- Ma vádlottként bíróság elé álltam, Lackner Csaba szerint ugyanis aljas indokból, politikai haszonszerzés céljával drogozással rágalmaztam őt egy hozzászólásomban. Pedig szerintem senki a világon nem ártott neki annyit, mint ő saját magának a napvilágra került felvételekkel, amelyek szerinte manipuláltak – írta közösségi oldalán Dódity Gabriella a tárgyalás után. A kispesti Fidesz elnöke hozzátette: a bíróság kizárta a valóság bizonyításának lehetőségét.

- Az utolsó szó jogán felmutattam azokat a képeket, amelyeken (mint kiderült, csak szerintem) Lackner Csaba a ventilátor előtt fehér port szárít, és azt is, amelyen egy tányérban csíkokba rendezi azt. A bíróság jövő hét pénteken hoz ítéletet – mutatott rá a viszontagságos bírói gyakorlatra Dódity.

undefined

Dódity Gabriella a bíróság előtt elmondta, a felvételek nyilvánosságra kerülését megelőzően is hallott arról, hogy Lackner Csaba hogyan szokott bulizni. A tárgyalás vége felé a képviselőnő ügyvédje négy tanú nevét is felsorolta, akik erről a bíróság számára is bővebb felvilágosítást tudtak volna adni. Továbbá a fideszes képviselő nyilánvalóvá tette, hogy a Lacknerrel folytatott kommentháború afféle politikai adok-kapok volt, szerinte közszereplőként Lacknernek fel sem kellett volna vennie a kijelentést. Dódity a Lackner Csaba által tett kommenttel kapcsolatban kiemelte: „Elfogadhatatlan, hogy valakit a származása miatt bélyegezzenek meg”.

Lackner becsületcsorbítás miatt arra kérte a bíróságot, hogy ítélje Dódityot 180 órányi közmunkára, valamint igényt tart 1,5 millió forint sérelemdíj, valamint a bírósági illetékek megfizetésére.

forrás:kispest.info

Polgármesteri Program


Csapatom

Írjon nekünk!

=