Dódity Gabriella

Frakcióvezető

2021.02.11.

WC deszkákra sem költött Kránitz, ennyit érnek az óvodások?

Szülők vásároltak új wc deszkákat az egyik kispesti óvodában, mert a botrányos hangfelvételeken Mr. Negyven Százaléknak emlegetett Kránitz Krisztán alá tartozó vagyonkezelő erre nem volt hajlandó. Az indoklás elképesztően pofátlan: ekkora méretűt nem lehet kapni. Érdekes, a szülők egy internetes boltból gyorsan beszerezték az ülőkéket. Az igazgató vajon erre miért nem volt képes?

„Ez egy WC ülőke a Kránitz által fenntartott óvodából, amit egy apuka nem tudott tovább nézni, hogy ezen üljenek a gyerekek. Saját pénzén vett négy darab ülőkét és lecserélte azokat” – írta az egyik feldúlt szülő Dódity Gabriellának, Fidesz-KDNP frakcióvezetőjének. A levélből kiderül: a „wc deszka ügy” már jó ideje zajlott, amit azért nem cseréltek le, mert hogy „ilyen méretűt már nem lehet kapni”. Az apuka fogott egy mérőszalagot, lemérte a wc-ket, megrendelte egy webshopból és felszerelte az ülőkéket.

undefined

Dódity Gabriella azt gondolta, hogy ez egy évekkel ezelőtti történet, a kormánypárti képviselő saját maga is felmérte a köznevelési intézmények állapotát. 

- Azt gondoltam, ez pár évvel ezelőtt történt, mielőtt fotós látleletet készítettem az ovikról és bölcsődékről, mert az intézmények látogatása során én magam is láttam beszögelt ablakokat, penészes falakat, és ülőke nélküli wc-t is az egyik helyen. Arra is az volt a válasz, ilyen méretűt már nem lehet kapni. De nem, ez tavaly novemberben történt – döbbent meg Dódity, aki korábban fejlesztéspolitikai tanácsnokként felhívta Gajda Péter polgármester és a baloldali városvezetés figyelmét az intézmények gyalázatos állapotára. Akkoriban elindult egy kisebb változás, de most kiderült: ez is kevés volt.

- Persze, Kránitz alkalmas is erre a feladatra. Hogyan lehet ennyire semmibe venni a kispesti gyerekeket? Van egy bizonyos szint, ami alá nem kellene már süllyedni – zárta sorait Dódity Gabriella.

Lapunk évekkel ezelőtt megírta: botrányos fotókon mutatta be a bölcsődék és óvodák nem egy helyen siralmas állapotát Dódity Gabriella fideszes fejlesztéspolitikai tanácsnok. Megbotránkoztató képeket hozott nyilvánosságra a képviselő beszögelt ablakokról, beázó csoportszobákról, penészes szekrényekről és falakról, világítótest és armatúra nélküli lámpákról, az ÁNTSZ által is többször kifogásolt állapotú konyhákról. Nem egy intézményben átadáskori, több tízéves vizesblokkok voltak, de talán a legmegdöbbentőbb a wc deszka nélküli wc-k, hetek óta nem működő fűtés, vagy a többször jelzett intézkedés nélkül maradt beázó csoportszobák voltak.

Ismeretes: korábban az egyik bölcsődében már fotózott a képviselőnő ülőke nélküli wc-t. A városvezetés az elmúlt években több bölcsődét és óvodát is helyrehozott, nem egy intézmény jelentős kormányzati támogatással újulhatott meg.

forrás:kispest.info

Polgármesteri Program


Csapatom

Írjon nekünk!

=