Dódity Gabriella

Frakcióvezető

2021.02.06.

Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás

Kispesten is megkezdték a koronavírus-elleni vakcinák beadását a szép korúak körében. Az egészségügyi dolgozók után az idősebb korosztály oltását kezdték meg a háziorvosok, március közepére a leginkább veszélyeztetett korosztály már védettséget kaphat. Dódity Gabriella, a Fidesz-KDNP frakcióvezetője örömét fejezte ki a hír hallatán.

undefined

- Amikor Zoltán Vidra kollégám, barátom tegnap szólt, hogy Édesanyját hívta a háziorvosa, hogy ma reggel megkapja a koronavírus elleni védőoltást, végtelenül boldog lettem. Egyből a Szüleimre gondoltam, akiket hetek óta nem láttam, mert nem kockáztatunk, hogy hamarosan ők is sorra kerülhetnek – írta közösségi oldalán Dódity Gabriella, a kispesti Fidesz elnöke, aki hozzátette:

valami, ami eddig olyan távolinak tűnt, most elérhető közelségbe került

- Kitartás mindenkinek! Jó látni, hogy már a 80 év feletti kispestieket oltják – reagált a Fiddesz-KDNP frakcióvezetője arra a hírre, hogy a héten mgkezdődött a háziorvosi rendelőkben a vírus által veszélyeztetett szép korúak oltása.

undefined

A legidősebb korosztály oltása csütörtöktől vasárnapig tart a kerület számos pontján. Azokat a kispesti időseket, akik regisztráltak és 1939. december 31. előtt születettek időpontra hívták be a háziorvosok, ők az amerikai Moderna vakcináját vehetik fel.  Lehetőség volt a saját otthonukban kérni az oltás beadását. A tíz oltási lehetőségen felülieket a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézetben kialakított oltóponton várják. Az oltás beadása előtt egy kérdőívet kell kitölteni, hogy a háziorvos megbizonyosodjon arról, hogy a páciens kockázat nélkül megkaphassa a védőoltást.  

Orbán Viktor: áprilisra minden idős védett lesz  

A tervek szerint március 15-re minden olyan 60 év fölöttit, aki regisztrált, beoltanak koronavírus ellen – jelentette be szokásos péntek reggeli rádióinterjújában a miniszterelnök, aki a Kossuth Rádióban arról is beszélt, még nem dőlt el, lesznek-e előjogaik a beoltottaknak.

Eddig összesen 264 530-an kaptak legalább egy oltást, körülbelül 92 ezren pedig már a második dózist is megkapták. A miniszterelnök hangsúlyozta, eddig mi védekeztünk, és a vírus támadott, mostanra megfordult a helyzet. 

- Ha minden a tervek szerint halad, március elejére elérhető, hogy a legalább egyszer beoltottak és a fertőzésen már átesettek száma meghaladja az egymilliót. Március 15-ére pedig minden 60 év fölöttit, aki regisztrált, beoltanak, így április elejére már csaknem kétmillióan lesznek beoltva – ismertette a terveket a kormányfő.

forrás:kispest.info

Polgármesteri Program


Csapatom

Írjon nekünk!

=