Dódity Gabriella

Fővárosi képviselő

2021.02.05.

Újabb adományt tudtunk átadni

undefined
 
Újabb adományt tudtunk átadni az Illatos úti ebtelepnek alapítványunk, a
DOKTA - Doktorok az Állatokért Alapítvány
pályázati forrásaiból. Az állatorvosok kérésére műtéti sterilizálót vásároltunk most a telepnek, a következő eszköz egy fogászati berendezés lesz.
 
Fontosnak tartjuk, hogy a gyepmesteri telepek is az állatjóléti szempontok szem előtt tartásával működjenek! Az elmúlt években gyógytápok, állatgyógyszerek, tesztek és egyéb eszközök mellett számtalan orvosi műszert - többek között hematológiai laborautomatát, ultrahangot, vér- és vizeletcentrifugát, műtéti őrző monitort, műtőasztalt, nyeregszéket, műtőlámpát, infúziós állványokat és pumpákat, altatógépet, refraktométert, vérnyomásmérőt és kézi műszereket - is adományoztunk a telepnek, hogy az oda legtöbbször rossz állapotban bekerülő fővárosi kóborkák is az alapnál magasabb szintű orvosi ellátásban részesülhessenek.
 
A telepet fenntartó Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóságának munkatársától azt is kértem, intézkedjenek a Terebesi erdőben lévő, szabadon kószáló állatok kapcsán, hiszen ha most nem lép a főváros, hamarosan ismét egyre több kóbor kutya és macska lesz kint a területen. Abban nem volt vita, hogy ez a gyepmesteri telep feladata, azt mondták, ha kapnak bejelentést, kimennek.
Évekkel ezelőtt a főváros vezetése már összehangolt akcióban több tucat állatot fogott be onnan, de amíg emberek is élnek a romokban, addig a probléma újratermelődik. Ami biztos: az ott élő embereknek is segíteni kellene!
Szóba került az is, hogy a telepet egy nagyobb, alkalmasabb területre költöztetik, de sajnos erről még konkrétumok nincsenek.
 
A cél az, mint eddig is és mindig, hogy a bent lévő állatok mielőbb gazdához kerüljenek. Ezért mindenkit arra kérünk: ha kutyát vagy cicát szeretnének, gyepmesteri telepről vagy állatmenhelyről válasszanak!


További képek és forrás: facebook.com/doditygabriella

Polgármesteri Program


Csapatom

Írjon nekünk!

=