Dódity Gabriella

Fővárosi képviselő

2021.02.01.

Megint megmentették Kránitzot

Ismét megmentette a kispesti baloldal Kránitz Krisztián igazgatót, aki január elsejétől a vagyonkezelőnél is nagyobb intézménybe került, ahol igazgatóhelyettesnek szánják.

undefined

Emlékezetes, a képviselők döntése alapján már tavaly január végén fel kellett volna menteni Kránitzot, de ezt a baloldali városvezetés nem hajtotta végre. Majd amikor arról szavaztak a képviselők, hogy azonnali hatállyal menesszük az igazgatót, a baloldali szavazatok ismét megmentették őt.
 
A legújabb, amelyet a DK-s alpolgármester, Kertész Csaba javasolt, január elsejével a többek között az óvodákat és bölcsődéket is fenntartó Gazdasági Ellátó Szervezetbe (GESZ) olvasztotta a vagyonkezelőt. A hírek szerint ezzel Gajda Péter polgármester nem értett egyet, mégis, egyszemélyben döntött az átalakításról. Veszélyhelyzet van ugyanis a vírus miatt, ilyenkor pedig a polgármester gyakorol majdnem minden hatáskört a képviselő-testület helyett.
 
Felmerül a kérdés: mit tudhat Kránitz Krisztián, ha megmentéséért semmi sem ciki a kispesti baloldalnak?
 
Felmerül a kérdés: miért hallgat még mindig Burány Sándor, Kispest országgyűlési képviselője? Köztudott, hogy az ő embere Kránitz.
 
Felmerül a kérdés: mi érdeke van mindebben a DK-nak, hiszen az alpolgármesterük jegyezte az intézményátalakítási javaslatot?
 
Az elmúlt években számtalan olyan ügyet feltártunk, amely Kránitz Krisztián alkalmatlanságát bizonyítja; elég csak az óvodák, bölcsődék penészes falaira, az ülőke nélküli wc-re, a beszögelt ablakokra, a balesetveszélyes óvoda udvarokra gondolnunk. A hangfelvételeken elhangzottak alapján azonban Kránitz méltatlanná is vált Kispest közéletéhez. Mégis marad, sőt, felfelé bukik.
 
Többen felhívták a figyelmemet arra is, hogy ráadásul Kránitz az újabb megmentőakcióban nagyságrendileg 5 millió forinttal is gazdagodott. Próbáltam kinyomozni, mi az igazság, ezért több városvezetővel is beszéltem, de kevés sikerrel jártam, mert amit az egyik mondott, azt a másik megcáfolta, vagy kérdésemre úgy maszatolt: hallottam ilyesmit.....
 
Ami talán biztos, hogy egy havi jutalommal, bruttó 1,1 millió forinttal zárta a tavalyi évet, igaz, ilyet minden vezető kapott.
 
Kránitznak állítólag közel öt hónapnyi ki nem vett szabadsága volt a vagyonkezelőnél, amelyet pénzben megváltott, mások szerint csak szeretne megváltani. Ez is több millió forint.
 
Ugyanez a helyzet azzal az idén januári és februári fizetéssel is, amely Kránitznak azért járna, mert idén február 28-ig szóló, határozott idejű szerződése volt a vagyonkezelő igazgatójaként, amely az átalakítás miatt a lejárat előtt, tavaly december 31-én megszűnt. Ha ezt is felveszi, vagy már felvette, az további több millió forint. Ha ez igaz, várni kellett volna az átalakítással február végéig!!
 
Azt megtudtam: a GESZ vezetőjének fizetését megemelték még decemberben. Lehet, hogy azért, ne keressen kevesebbet, mint a helyettesének szánt Kránitz?
 
Mivel semmire nem kaptam egyértelmű választ, a kérdéseimet feltettem írásban is. Hátha úgy egyértelmű lesz, hogy kíváncsi vagyok: mennyibe került Kispestnek az új mentőakció?
 
Kránitz mintha sokak fejére nőtt volna, és mintha Buránnyal és a DK-val szövetkezve diktálná a tempót....közeleg a választás, durva harc megy a kispesti baloldalon...
 

Polgármesteri Program


Csapatom

Írjon nekünk!

=