Dódity Gabriella

Fővárosi képviselő

2021.01.22.

Ingyenes applikációval az illegális szemétkupacok ellen

A kormány februárban döntött a klíma- és természetvédelmi akciótervről, ennek részeként az illegális szemétlerakás ellen indított mobilalkalmazást. A HulladékRadar mobil alkalmazás célja az illegális szemétlerakás terjedésének megakadályozása. Dódity Gabriella, a kispesti Fidesz-KDNP képviselő csoport vezetője is felhívta a figyelmet a kispesti illegális szemétrakás problémáira.

undefined

A HulladékRadar alkalmazás biztosítja a lakosság számára az illegális hulladéklerakó helyek bejelentési lehetőségét mobil eszköz használatával. A bejelentés az illetékes hatósághoz érkezik meg. Az applikációval az illegálisan elhelyezett hulladékra vonatkozó adatokat lehet bejelenteni Magyarország területén. A rövid regisztrációt követően egyszerűen lehet bejelentéseket tenni, így az illegális hulladékot az illetékes hatóság gyorsabban és hatékonyabban tudja eltávolítani. 

Dódity Gabriella, a helyi Fidesz-KDNP frakcióvezetője közösségi oldalán fejezte ki megdöbbenését a kerületben gyakorta előforduló illegális hulladék lerakásokkal kapcsolatban.

undefined

- Azért ez tényleg döbbenet. Miért gondolják egyesek, hogy így kell megszabadulni attól, amire már nincs szükség? Éves szinten több millió forint megy el a kispestiek adóforintjából az illegális szemét elszállítására – írta közösségi oldalán a helyi kormánypárti képviselő. Dódity Gabriella hozzátette: „Ha nem haragszik a kedves tulajdonos, felszámoltatom a szabadtéri nappaliját! Bejelentettem azt a HulladékRadaron.” 

- Ha hasonlót látnak, jelentsék be Önök is az egyszerűen letölthető applikáción keresztül – hívta fel a figyelmet a Fidesz-KDNP frakcióvezetője.

forrás:kispest.info

Polgármesteri Program


Csapatom

Írjon nekünk!

=