Dódity Gabriella

Fővárosi képviselő

2021.01.19.

Tavaszra elkészül a Csokonai utcai gyermekrendelő

Ha minden a tervek szerint halad, márciustól már az új Csokonai utcai gyermekrendelőben fogadják azokat a gyógyulni kívánó gyermekeket, akiknek körzeti orvosaik eddig a Kispesti Egészségügyi Intézetben tartották háziorvosi rendelésüket. Az átalakítás az egészségügyi intézet Dr. Kumin Marianna főigazgató-főorvos által megkezdett kerületi egészségügyi fejlesztési program részeként valósult meg. A helyi egészségügyi bővítéshez a kormány közel egymilliárd forintos támogatást adott.

undefined

Márciustól fogadhat betegeket az új Csokonai utcai házi gyermekorvosi rendelő, amelynek kialakítására azért volt szükség, mert az eddigi helyén a Kispesti Egészségügyi Intézetben új radiológiai diagnosztikai központot alakítottak ki. Az egykori Csokonai utcai Civil Ház épületében négy rendelőt, egy-egy tanácsadó helyiséget, orvosi szobát, vizsgálót, diszpécserszobát, beteg- és tanácsadói várót, valamint öltözőt és mellékhelyiségeket alakítottak ki. A teljes körű átalakítás 130 millió forintba került. 

Dódity Gabriella, a kispesti Fidesz-KDNP frakcióvezetője lapunknak örömét fejezte ki az új rendelő megépítésével kapcsolatban. A kormánypárti képviselő Dr. Kumin Marianna főigazgató-főorvos főigazgatónak külön köszönetet mondott.

- A főigazgató asszony kiválóan menedzseli a Kispesti Egészségügyi Intézetben megvalósuló fejlesztéseket és átalakításokat. Az Egészséges Budapest Program tavalyi pályázatán Kispest az egyik legnagyobb összegű támogatást kapta, ezért köszönet jár a kormánynak és a főigazgató asszonynak és munkatársainak – mondta el lapunknak Dódity Gabriella, aki hozzátette: a baloldali városvezetésnek majdnem sikerült elbaltáznia a rendkívül nagy összegű támogatás lehetőségét, de szerencsére többek közbenjárásával megmenekült a forrás Kispest számára.

undefined

Az új rendelő kialakítása a kerületi egészségügyi fejlesztési program Kispesti Egészségügyi Intézet átfogó fejlesztésének részeként valósult meg. A helyi egészségügyi bővítéshez a kormány közel egymilliárd forintos támogatást adott. Mint korábban megírtuk: tavaly a magyar kormány az Egészséges Budapest Program pályázatán keresztül 931 millió forint támogatást ítélt meg Kispest részére. Az első lépés 57 millió forintos, szintén állami forrásból már meg is valósult: a laboratóriumi részleg a második emeletről a földszintre költözött. Hamarosan a cukorbetegséggel élő páciensek számára egy új, széles szakmai portfólióval működő kardiometabolikus centrum is kiépül, amely tovább javítja majd a kispestiek egészségügyi ellátását. Továbbá megvalósulhat az egynapos sebészeti ellátás rendszere is.

Dódity Gabriella reméli, hogy a Csokonai utcai rendelő nem jut a Berzsenyi utcai intézmény sorsára. Mint ismeretes: hosszú időbe telt, mire az önkormányzat rendbe tette a Berzsenyi utcai rendelő folyamatosan széteső, balesetveszélyes lépcsőjét. Toldozták-foltozták, de valahogy sehogy sem sikerült a helyzetet megnyugtatóan megoldani. A gyermekrendelő felújítása kapcsán végre a lépcső is új burkolatot kapott. A Fidesz-KDNP képviselőcsoport vezetője többször felhívta Gajda Péter (MSZP) polgármester figyelmét a balesetveszélyes lépcsőre, és fejlesztéspolitikai tanácsnokként javaslatokat adott a gyermekrendelő felújításával kapcsolatban. A javaslat tartalmazta a bejárat burkolását, illetve az épület előtti területet rendezését, füvesítését.

- Itt külön kértem, hogy az épület oldalában lévő kerékpártárolóktól sehova nem vezető járólapos utat is gondolják át, hiszen sokan a poros területen át közelítik meg a rendelőt. Akár a kerékpártároló áthelyezése is megoldást jelenthet. Örülök, hogy kérésemre a fekete korlátot újramázolták vidám kékre, a kerékpártárolótól sehova nem vezető utat rávezették a járdára, és a környezetet is nagyjából rendezték – számolt be korábban Dódity Gabriella.

forrás:kispest.info

Polgármesteri Program


Csapatom

Írjon nekünk!

=