Dódity Gabriella

Fővárosi képviselő

2020.12.17.

Tartsuk be a szabályokat!

Hetek, sőt hónapok óta rányomja életünkre, mindennapjainkra a bélyegét a koronavírus járvány, az emiatt elrendelt, az emberek egészségét és életét védeni hivatott korlátozó intézkedések. Emiatt – érthető okokból – sokan frusztráltabbak is lehetnek, netán háborognak valamely védelmi szabály bevezetése ellen. A kormány nemrég a már bevezetett korlátozó intézkedések hatályának január 11-ig történő meghosszabbításáról is döntött. A szabályok betartásának, a fegyelmezett viselkedés fontosságáról Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselő írt egy fontos, figyelemfelhívó írást közösségi oldalán:

undefined

 

undefined

„A maszkot azért kell hordanunk, hogy minél kevesebben kerüljünk oda, ahol az igazi maszkosok megfeszítetten küzdenek a vírus ellen. És azért is kell hordanunk, hogy az igazi maszkosok bírják a tempót, ne legyen olyan sok fertőzött, hogy már ne bírják”

Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselő írása

Olvasom a rengeteg kommentet itt-ott, a kirohanásokat, ki miért nem fog közterületen (vagy épp máshol sem) maszkot hordani. Sokan vannak. Néhányan próbálják sorolni az észérveket nekik, hiába. Nincs is vírus, ez csak politika, hülyeség az egész.

undefined

Közben elnézem ezeket a fotókat, és én szégyellem magam. Ők épp a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és az Országos Mentőszolgálat munkatársai, de bármelyik egészségügyi intézmény dolgozói lehetnének a fotón. Egész nap ebben a felszerelésben vannak, és mosolyognak! 

Csak picit legyünk tekintettel egymásra, a veszélyhelyzetre! Ezt a sokak szerint borzasztó dolgot, a maszkot azért kell hordanunk, hogy minél kevesebben kerüljünk oda, ahol az igazi maszkosok megfeszítetten küzdenek az ellen a vírus ellen, ami sokak szerint nem is létezik. És azért is kell hordanunk, hogy az igazi maszkosok bírják a tempót, ne legyen olyan sok fertőzött, hogy már ne bírják, és meg tudják menteni esetleg azoknak az életét is, akik most a leghangosabbak.

Őszinte szívvel kívánom nekik, soha ne tudják meg se ők, se a szeretteik, milyen kegyetlen is lehet ez a vírus, és soha ne kelljen az igazi maszkosokkal élőben találkozniuk! De kérem őket, nézzék meg a képeket, és tegyék fel a maszkot! Ha az egészségügyben értünk dolgozók kibírják ezt a menetfelszerelést, az az egyszerű rongymaszk nem jelenthet problémát. Tegyük fel egymásért!

És a legfontosabb: hála, köszönet, elismerés és kitartás! Ezt üzenjük valamennyi egészségügyi dolgozónak!

forrás:kispest.info

Polgármesteri Program


Csapatom

Írjon nekünk!

=