Dódity Gabriella

Frakcióvezető

2020.11.28.

A kispesti baloldal újból megmentheti Kránitz Krisztiánt?

Olyan hírek járják, hogy Kránitz „Miszter 40 Százalék” Krisztián vagyonkezelő (VAMÜSZ) igazgató lehet a VAMÜSZ Gazdasági Ellátó Szervezetbe olvadásával létrejövő önkormányzati szervezet igazgató-helyettese, erről Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselő számolt be közösségi oldalán. Emlékezetes, a legutóbbi testületi ülésen a baloldali többség nemmel szavazott Kránitz azonnali menesztésére, most pedig, ha ez igaz, újabb mentőövet dobnak Kránitznak.

undefined

Nem csak mentőövet dobott a szocialista Kránitz „Miszter 40 Százalék” Krisztián vagyonkezelő (VAMÜSZ) igazgatónak a korrupciógyanúba keveredett kispesti baloldal, amikor a legutóbbi képviselő-testületi ülésen nemmel szavaztak arra, hogy azonnal menesszék Kránitzot. Olyan hírek járják ugyanis, hogy a Lackner-féle botrányos felvételeken „éhesnek” nevezett Kránitz az új önkormányzati cégstruktúrában is vezető szerepet tölthet be – erre Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselő hívta fel a figyelmet a közösségi oldalán. 

– Kispesti zuhanyhíradóból arról értesültem, hogy miután a vagyonkezelő januártól beolvad a Gazdasági Ellátó Szervezetbe, annak igazgató-helyettese "Mr. Negyven Százalék" Kránitz Krisztián lesz! Mondja már valaki, hogy ez ugye nem igaz! – írta Dódity Gabriella.  

OLVASTA MÁR?

Zacskóból adott kölcsön 20 milliót még képviselőként Kránitz Krisztián 

A képviselő szerint ha ez igaz, akkor nem másról van szó, mint arról, a kispesti baloldal addig agyalt, amíg kitalált egy olyan megoldást, amellyel ismét megmenthetik "Mr. Negyven Százalék" Kránitzot. 

Tudva lévő, hogy Kránitznak jövő februárban lejár a vagyonkezelő élén betöltött igazgatói megbízatása, és Dódity Gabriella szerint a kispesti baloldal így kerülné el azt a „balhét”, amely azzal járt volna, ha Kránitz új pályázatot ad be, amin őt hozták volna ki nyertesnek.

OLVASTA MÁR?

Látszatintézkedések és hakni, valódi átláthatóság helyett

Dódity Gabriella emlékeztetett számos Kránitz Krisztiánnal kapcsolatos aggályra:

  • a hangfelvételen elhangzott Kránitzról, az MSZP-tagság kiszavazta őt a képviselő-jelöltek közül, mert mindenki tudta, mennyi pénzt tett már zsebre;
  • a hangfelvételeken elhangzott, Kránitz éhes;
  • ezt követően Kránitz fizetését saját hatáskörben duplájára emelte Gajda Péter;
  • a képviselő-testület döntése alapján Kránitzot 2019. január 31-ei határidővel el kellett volna távolítani a vagyonkezelő éléről, ezt a képviselők döntését semmibe véve nem tették meg;
  • a legutóbbi képviselő-testületi ülésen pedig arról szavaztunk, hogy azonnali hatállyal menesszük Kránitzot a vagyonkezelő éléről. A baloldali szavazatok azonban megmentették őt...
  • most pedig, ha igaz a hír, igazgató-helyettest csinálnak belőle.

Ennyit a következmények nélküli baloldalról – fűzte hozzá.

forrás:kispest.info

Polgármesteri Program


Csapatom

Írjon nekünk!

=