Dódity Gabriella

Fővárosi képviselő

2020.11.27.

A kispesti lakásgazdálkodás és a Kránitz Krisztián vezette vagyonkezelő

Egy félig lebénult, felállni képtelen idős úr él a gyógyíthatatlan betegségben szenvedő feleségével egy önkormányzati lakásban. De milyenben…
undefined
 
A házban három önkormányzati lakás van, kettő évek óta üresen áll, esik szét; ezekről látható a legtöbb belső kép. Az egyikből hét éve költözött ki, a másikban két évvel ezelőtt halt meg a bérlő. Mindez csak azért lényeges, mert „nincs üres lakás”, ugye...
 
Az idős pár bérleményének fürdőszobájában nincs víz, a kinti csapból vett vízzel öntik le a wc-t. Úgy tudjuk, hogy mindez egy 1,5 méteres szakaszon hiányzó vízcső miatt van, amelyet elmondásuk szerint egy elfagyást követően nem pótolt a vagyonkezelő. A lakásban nincs melegvíz, a villanybojler, amelyet ők maguk vettek meg a vagyonkezelő helyett, sajnos elromlott, a villanytűzhelyen melegítenek vizet, hogy lavórban meg tudjanak mosakodni. A lakásban nincs fűtés, a szobában van egy kályha, azzal tüzelnek. Az idős hölgy behordja a kapuban felhalmozott bútorlapokat a szobába, ahol a felállni képtelen idős bácsi az ágyon ülve, az ölében aprítja össze azt, hogy fűteni tudjanak. És mindezért havonta bérleti díjat is fizetnek a Kránitz Krisztián vezette vagyonkezelőnek. 80 éven felüliek mindketten, kispesti őslakosok…
 
Felmerült néhány kérdés bennem:
 - Mikor járt utoljára a vagyonkezelő bérleményellenőre ebben a lakásban?
 - Esetleg járt, jelentette az állapotokat, csak ezzel sem foglalkozott Kránitz Krisztián igazgató?
 - Miért nem javították meg a vízcsöveket? Miért nem cserélték le a villanybojlert? Hogyan lehet két idős ember önkormányzati bérleményét meleg víz nélkül hagyni????
 - Hogyan képesek elnézni két 80 év feletti idős embert ilyen körülmények között?
 - Senki nem szégyelli magát a vagyonkezelőnél, vagy a városvezetésben, ilyen lakásért bérleti díjat szedni?
 - A baloldali városvezetés nemrég tűzifát osztott, láthattuk a képeket. Mi alapján válogatják össze, hogy ki kap? Ők vajon miért nem kaptak?
 - Nemrég 454 kispesti kapott 20.000 forintos egyszeri, év végi támogatást az önkormányzattól. Ők vajon kapnak?
 - Az amúgy rendben van, hogy így néznek ki önkormányzati lakások? Nem, nem a bérlők lakták le azokat azt hiszem….
 - Amúgy az rendben van, hogy kettő és hét éve üresen áll ebben a házban két másik önkormányzati lakás? Tudnak róla egyáltalán, hogy ilyen is van?
 - Amúgy az rendben van, hogy szétrohad az önkormányzati vagyon?
 
Természetesen leadtuk a jelzést Vinczek György alpolgármesternek, hogy az önkormányzat segítsen az idős embereken. Megígérte, hogy megteszik. Emellett arról is tájékoztatott minket az MSZP-s alpolgármester, hogy október 26-án voltak kint a szociális iroda munkatársai a helyszínen. Ennek ellenére a november 19-ei bizottsági ülésen sem szerepelt semmiféle javaslat az idősek támogatását illetően, és a segítség eddig még nem érkezett meg.
 
A kispesti baloldal vezette önkormányzatnak nemcsak az idős társainkra kellene jobban figyelnie, hanem végre az önkormányzati lakásállományt és vagyongazdálkodást is rendbe kellene tennie; ezt évek óta mondjuk. Az ilyen és ehhez hasonló ügyek miatt gondoljuk, hogy Kránitz Krisztián nemcsak méltatlan, hanem alkalmatlan is a vagyonkezelő vezetésére.
 
Forrás és további képek: facebook.com/doditygabriella

Polgármesteri Program


Csapatom

Írjon nekünk!

=