Dódity Gabriella

Fővárosi képviselő

2020.11.26.

A szovjet kényszermunkatáborokba elhurcoltak emléknapja

1953-ban ezen a napon érkezett haza a szovjet kényszermunkatáborokból szabadon bocsátott magyar rabok első csoportja, ezért november 25-ét 2012-ben az Országgyűlés a Szovjetunióba hurcolt magyar politikai rabok és kényszermunkások emléknapjává nyilvánította. 600-800 ezer honfitársunkat hurcolták lágerekbe, egyharmaduk civil lakos volt, mintegy 300 ezren sosem tértek haza.
undefined
 
A koronavírus miatt most csak egyedül hajtottam fejet a kispesti Fidesz-KDNP nevében egyesületünk, a Kispesti Társaskör által állított Málenkij robotra hurcoltak emlékművénél. Közben tisztelettel és szeretettel gondoltam Fóris Kálmán bátyánkra is, egyesületünk egyik alapítójára, Kispest Díszpolgárára, aki maga is megjárta a Gulágot, de szerencsésen hazatért. Mint az utolsó túlélők egyikét, Isten tartsa meg őt közöttünk jó egészségben még nagyon sokáig!
 
Nagy büszkeségem az a könyv, amelyet a kormány által életre hívott Gulág-emlékévben készítettem, és amelyben többek között Kálmán bátyánk története is olvasható. Jó szívvel ajánlom mindenkinek a kötetet, amely ITT elérhető.
 
Forrás és további képek: facebook.com/doditygabriella

Polgármesteri Program


Csapatom

Írjon nekünk!

=