Dódity Gabriella

Fővárosi képviselő

2020.10.29.

Három szociális bérlakást újított fel az önkormányzat, Kránitz Krisztián nézte végig az ingatlanokat

undefined
Mint írják, a lakásokat egyenként öt millió forintból tudták csak lakhatóvá tenni, mert az előző lakók úgy lelakták azokat. Mi ezzel a baj? Ha félreteszem például a 7,5 millió forintból felújított 29 nm-es Batthyány utcai önkormányzati lakás gyalázatos minőségét, szerintem az alábbiak:
 
Hogyan lakhat le egy bérlő olyan mértékben egy önkormányzati lakást, hogy azt több millió forintból lehet csak lakhatóvá tenni?
 
Egy gondos gazdának rendszeresen ellenőriznie kellene a lakások állapotát, időben jeleznie kell a károkozó használatot, és meg kell tennie a szükséges jogi lépéseket. Ezzel elkerülhető lenne, hogy ekkora összeget kelljen egy lakás felújítására fordítani.
 
Az önkormányzatnak/vagyonkezelőnek ügyelnie kellene arra is, hogy csak olyan bérlőknek biztosítson önkormányzati lakásokat, akik vigyáznak rá, és megbecsülik a közvagyont.
 
Folytathatnám a sort azzal is, csak olyan bérlőknek adjon az önkormányzat/vagyonkezelő lakást, akik valóban benne laknak. Ezzel elkerülhető, hogy üresen álljanak önkormányzati lakások, miközben a családsegítőben többgyermekes családok várnak otthonra…..
 
undefined
 
(Az egyik képen egy retro fürdőszoba is látható, amelyet szerintem nem a bérlő lakott le, hanem az idő...)
 

Polgármesteri Program


Csapatom

Írjon nekünk!

=