Dódity Gabriella

Fővárosi képviselő

2020.10.28.

3,7 millió = 7,5 millió?

undefined
A bérlők által erőteljesen lelakott önkormányzati lakások felújításának négyzetméterára meghaladja a nettó 100 ezer, azaz a bruttó 127 ezer forintot Kránitz Krisztián vagyonkezelő igazgató szerint, mert ezeket a lakásokat szinte a nulláról kell újjáépíteni.
 
Ebből az összegből az elektromos, épületgépészeti, építészeti felújítást is ki lehet hozni, valamint a festés-mázolástól, a padló és fali burkolatok cseréjén át a szerelvények, mosdók, mosogatók, fűtőtestek és gáztűzhelyek cseréjéig mindent meg lehet oldani - mondta az igazgató.
 
Elkezdtem számolni.
 
A Batthyány utca 81. fszt. 3. 29 nm-es önkormányzati lakás hírhedt felújítását ezek szerint nagyságrendileg 3,7 millió forintból ki lehetett volna hozni. A munkáért mégis 7,5 millió forintot fizetett ki a vagyonkezelő.
 
Igaz, azt nem tudom, négyzetméterenként pontosan hány ezer forintot jelenthet Kránitz Krisztiánnak a „meghaladja a százezer forintot” kifejezés, de a Batthyány utcai felújítás 260 ezer forintos négyzetméterára már kispestiesen komikus, főleg úgy, hogy ott nem cseréltek fűtőtestet és nyílászárókat, és az átadást követően nem voltak rendben a közművek sem. A széthullott bejárati ajtót is mi cseréltettük ki, és a működésképtelen kovektort is a lakás átadását követően kellett újra cserélni.
 

Polgármesteri Program


Csapatom

Írjon nekünk!

=