Dódity Gabriella

Fővárosi képviselő

2020.10.10.

Folytatódik a társadalmi párbeszéd

Október 12-én online lakossági fórumot tart a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsa az új Duna-híd és a hozzá kapcsolódó infrastruktúra vonatkozásában. A www.budapestujhidja.hu oldalon mindenki megismerheti a tervezett lehetséges nyomvonalakat, és a www.bfk.hu/forum címre kattintva október 12-én el is mondhatják a véleményüket.

undefined

Online lakossági fórumot tartanak Budapest új Duna-hídja, a Galvani-híd, valamint az ehhez kapcsolódó úthálózat, az új fővárosi körút nyomvonalváltozatairól. Erre 2020. október 12-én, 17 órától kerül sor és erre a linkre kattintva lehet rajta részt venni: www.bfk.hu/forum.Ez a megbeszélés az új híd kapcsolódó infrastruktúrájának második részéről, a Gubacsi és az Illatos út csomópontjától az Üllői útig tartó szakaszról szól majd.

– Mindenkit arra biztatunk, hogy vegyenek részt a fórumon, mondják el véleményüket, hogy azok figyelembe vételével születhessen meg a leendő körút nyomvonala – mondta lapunknak Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselő. – Természetesen mi is csak olyan elképzelést tudunk támogatni, amely jelentősen csökkenti a Határ út túlterhelt forgalmát – tette hozzá. 

A kormány 2016-ban döntött az Új Duna-híd megépítéséről, amelynek kapcsolódó úthálózata a Fehérvári és az Üllői út között épül ki. A beruházás célja egyrészt a belváros forgalomcsillapítása, másrészt Budapest déli részén a külső kerületek egymás közötti kapcsolatának javítása közúton és a hidakon átvezetett villamos révén a közösségi közlekedéssel is.

A kormány és a főváros közös városfejlesztési fóruma, a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsa (FKT) idén februárban döntött hat lehetséges megoldásról, amelyeket a www.budapestujkorutja.hu oldalra kattintva tekinthetnek meg és véleményezhetnek. Az úthálózat pesti szakaszára vonatkozó elképzelés még nem végleges, a felmérés eredményét az FKT figyelembe veszi majd a végleges nyomvonalról hozott döntése során.

forrás:kispest.info

Polgármesteri Program


Csapatom

Írjon nekünk!

=