Dódity Gabriella

Fővárosi képviselő

2020.10.06.

A FÖRI baloldali vezetői nem mutatkoznak túlságosan állatbarátnak

Nem szabad tönkretenni az elmúlt 10 év eredményeit az Illatos úti ebtelepen, ahol az utóbbi időben az állatokat negatívan érintő folyamatok indultak el a telepet működtető Fővárosi Önkormányzati Rendvédelmi Igazgatóság baloldali vezetői részéről. Ezért az ő visszahívásukat, vagy legalább egy számukra kötelező állatvédelmi továbbképzés előírását kérte Karácsony Gergely főpolgármestertől a Magyar Állatvédők Országos Szervezetének elnöke.

undefined

A Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság (FÖRI) két vezetőjének visszahívását, vagy legalább egy állatvédelmi továbbképzésre való elküldését kérte Karácsony Gergely (Párbeszéd) főpolgármestertől Mészáros Gabriella. A Magyar Állatvédők Országos Szervezete (MÁOSZ) elnöke szerint erre azért van szükség, mert a két vezető, az egykori Gyurcsány-testőr Handl Tamás és Miklós Anett tevékenysége rosszabb helyzetbe teszi az Illatos úti kutyákat, mint amiben egyébként is vannak. 

Emlékezetes, a FÖRI-t igazgató Handl Tamás korábban indokolás nélkül szüntette meg az együttműködést a kizárólag az Illatos úti ebtelep támogatására létrejövő DOKTA – Doktorok Az Állatokért Állategészségügyi Alapítvánnyal. Így viszont nem tudják átadni a telepnek a felajánlásokból és SZJA 1 százalékokból összegyűlt immár közel 5 millió forintot, mivel a FÖRI nem fogadja el azt az együttműködési megállapodás hiányában. Eközben Handl álságos módon viszont a civil szervezetek segítségét kérte... 

Legutóbb pedig Miklós Anett egy belső anyagban a kutyák végleges elaltatására (túlaltatására) tett javaslatot, amikor a 15 napnál régebb óta bent lévő ebek vonatkozásában a törvények betartását sürgette. – Ugyan burkoltan tette a javaslatát, viszont aki ismeri a vonatkozó jogszabályokat az tudja, hogy ez mit jelent – írta Mészáros Gabriella. Emlékeztetett: az Illatos úti ebtelep hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt közel 10 évben, 2012 óta nincs helyhiány miatti altatás. Ezt a meglévő kis jót, amit elért eddig az ebtelep, nem szabadna rombolni, így is sok kihívással küszködik a terület.

Ez megmutatja az önkormányzati kampányban még állatvédelmi chartát és budapesti állatvédelmi ombudsmant ígérő Karácsony Gergely és baloldali szövetségesei valódi arcát. Állatokkal fotózkodtak, nagyokat és hangzatosakat ígértek, de itt a valóság.

Mészáros Gabriella azt is kérte a balliberális főpolgármestertől, hogy az ebtelepet üzemeltető FÖRI igazgatója adja utasításba, hogy a civil szervezettől fogadja el a kutyák részére az adományokat, valamint arra vonatkozóan fogalmazzon meg az igazgatói utasítás javaslatot, hogy a lehetőségekhez képest mindent megtesznek azért, hogy elkerüljék a helyhiány miatti altatást. 

– Amíg ilyenek megtörténhetnek az Illatos úton, addig álságos állatvédelemről beszélni – hívta fel a figyelmet Dódity Gabriella, a DOKTA Alapítvány kuratóriumi tagja. Hozzátette: számos állatvédő szervezettel és a telep azóta Karácsonyék által menesztett vezetésével rengeteget dolgoztak azon, hogy megmutassák és elérjék: gyepmesteri telepet is lehet az állatvédelmi, állatjóléti szempontoknak megfelelően működtetni. Ennek egyik vívmánya, hogy 2012 óta nem volt helyhiány miatti túlaltatás. Mint mondta, még emlékszik arra, hiszen Tarlós István csapatában dolgozott, hogy amikor főpolgármesterként megkapta a bizalmat a budapestiektől, egy azonnali 25 millió forintos támogatást adott az Illatos úti telepnek, látva az ottani körülményeket. Ezzel szemben most még vezetői javaslatban is megfogalmazzák mindazt a telepen, ami ellen éveken át állatvédők hada küzdött: a 15 napon túl bent lévő állatok túlaltatását. Azt is hozzátette: már akkor sejtették, nincs minden rendben a telepen, amikor az alapítványuktól indoklás nélkül nem fogadták el a több millió forintos adományt, ami azóta is ott parkol a számlájukon. Az állatvédelmi megbízott kinevezése előremutató, de teljesen álságos, ha a háttérben közben ilyen szakmaiatlan döntések születnek.

forrás:kispest.info

Polgármesteri Program


Csapatom

Írjon nekünk!

=