Dódity Gabriella

Polgármesterjelölt

2020.10.01.

Nemmel szavazott a baloldal Kránitz menesztésére is

Nemmel szavazott a baloldal arra a képviselő-testületi ülésen, hogy azonnali hatállyal menesszék Kránitz Krisztiánt a vagyonkezelő éléről. Ezt követően leszavazták az önkormányzati cégek, köztük a vagyonkezelő és a Közpark Kft. átalakítására tett saját javaslatuk határidejét és mikéntjének részleteit is. Csak arról döntöttek, hogy a két cégből egy lesz, de ez is csak úgy csúszott át, hogy miután leszavazta azt a képviselő-testület, Gajda Péter új szavazást rendelt el, ahol Lackner a nem gomb helyett már igent nyomott. Baloldali színjáték tanúi lehettünk a javából a képviselő-testületi ülésen.

undefined

Ugyan a képviselők még tavaly novemberben megszavazták, hogy Kránitz Krisztiánnak mennie kell a vagyonkezelő éléről idén január 31-ével, ezt nem hajtotta végre a baloldali városvezetés. A legutóbbi testületi ülésen ismét lehetősége lett volna a kispesti baloldalnak úgy döntenie, hogy megszabadul a hangfelvételeken „Miszter 40 Százaléknak” emlegetett igazgatótól, ám a baloldali képviselők nemmel szavaztak az erről szóló javaslatról, így „Krinyó” megmenekült. De úgy látszik, nemcsak a vagyonkezelő élén szeretnék, ha minden a régiben maradna.

 undefined

Gajda és Lackner megmentették Krinyót. A pirossal szereplő képviselők nemmel szavaztak arra, hogy Kránitz „Miszter 40 Százalék” Krisztián azonnali hatállyal távozzon a vagyonkezelő éléről

 

OLVASTA MÁR?

Ismét adót emelt a városvezetés

Leszavazott cégátalakítás

undefined

A képviselő-testület még tavaly novemberben fogadta el azt a határozatot, hogy az átláthatóság jegyében átszervezi az önkormányzati cégstruktúrát. A javaslat most került a képviselők elé, de annak megszavazása is botrányosra sikeredett. A saját javaslatukat ugyanis először leszavazták, majd ezt látva Lackner Csaba jelezte, hogy véletlenül nemet nyomott. A megismételt szavazáson Lackner már az igen gombot nyomta meg, így csúszhatott át az a döntés, hogy a Közpark Kft. olvadjon be a vagyonkezelőbe. Azokat a javaslatokat azonban, amelyek arról szóltak volna, hogy mikor és milyen módon teszik meg mindezt, már nem szavazta meg a baloldal, így az átalakítás ténye, határideje továbbra is lóg a levegőben.

Repedezik a baloldali szivárványkoalíció?

Nem csak a kispestiekkel szemben tisztességtelen ez a mismásolás, hanem arra is erősen utal, hogy megbomlott a kispesti szivárványkoalíció. Immár a harc kikerült a színfalak mögül, hiszen a nyilvánosság előtt egymást csuklóztatják – ahogy Dódity Gabriella Fidesz-KDNP frakcióvezető fogalmazott. Az önkormányzat ugyanis nemrég még közleményében arról tájékoztatott, hogy budapesti szintű Momentum, Párbeszéd, DK és MSZP megállapodás született az önkormányzati cégstruktúra átalakításáról és menetrendjéről, ehhez képest a saját javaslatuk már az egyik bizottsági ülésen is, majd ezt követően a képviselő-testületi ülésen is elvérzett. A Fidesz-KDNP frakció is nemmel szavazott, mert szerintük egy cégbe kellene átszervezni az önkormányzati feladatokat, és meg kellene szüntetni azokat a párhuzamosságokat, amelyek az egyes cégek és a hivatal irodái között megfigyelhető, így lehetne átláthatóbbá és olcsóbbá tenni a rendszert.

Dódity: a Momentum vegye komolyan az önkormányzati munkát!

undefined

A képviselő-testület újabb két Momentumos előterjesztést is tárgyalt. Az egyik az önkormányzati cégek átvilágítására tett javaslat, miközben erre a feladatra az önkormányzat már kiírta a pályázatot. A másik egy újabb átláthatósági rendelet megalkotásáról szólt, amelyet tett majd ismét nem követ, figyelmeztetett Dódity Gabriella Fidesz-KDNP frakcióvezető. Volt, amikor már bohózattá fajult a képviselő-testületi ülés, ilyen pillanatok egyik volt, amikor Momentumos javaslatra arról kellett szavazniuk a képviselőknek, hogy név szerint fognak szavazni az egyébként nyilvános, név szerinti szavazáson. Dódity Gabriella ezt követően felszólította a Momentumot, hogy kezdik megkoptatni az átláthatóság szót Kispesten, és vegyék végre komolyan a kispestiek képviseletét és az önkormányzati munkát.

forrás:kispest.info

Polgármesteri Program


Csapatom

Írjon nekünk!

=