Dódity Gabriella

Fővárosi képviselő

2020.09.30.

Ismét adót emelt a városvezetés

Jelentős mértékű építményadó emeléssel terheli a kispesti vállalkozásokat a baloldali városvezetés azok után, hogy a veszélyhelyzet ideje alatt budapesti viszonylatban is az egyik legkevesebb segítséget nyújtotta nekik. Eközben ismét megjelent egy plusz több tízmillió forintos tétel a kommunikációs költségek soron.

undefined

A kispesti vállalkozásokat érintő építményadó emelésről döntött a baloldali többség a legutóbbi képviselő-testületi ülésen. Mindezt azok után, hogy budapesti viszonylatban is az egyik legkevesebb segítséget nyújtotta a helyi vállalkozásoknak a baloldali városvezetés a koronavírus- járvány első hullámának idején. 

Más kerületek segítettek, Kispesten alig

– A veszélyhelyzet idején javasoltuk, hogy az önkormányzati ingatlanokban működő, nehéz helyzetbe kerülő, vagy bezárni kényszerülő vállalkozásoknak nyújtson segítséget az önkormányzat akár úgy, hogy 50 százalékkal csökkenti a bérleti díjakat, vagy indokolt esetben engedje el a díj megfizetését a május és augusztus közötti időszakban, de semmi választ nem kaptunk a városvezetéstől – mondta lapunknak a segítségnyújtást kezdeményező Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselő. Hozzátette: azon túl, hogy nem látjuk, milyen lépéseket tesz a baloldali városvezetés, hogy segítse a helyi vállalkozásokat, vagy újak számára vonzóvá tegye Kispestet, most még rosszabb, a vállalkozások terheinek növelésének irányába fordultak.

undefined

Tavasszal kevés segítséget kaptak a baloldali városvezetéstől a kispesti vállalkozások, most magasabb adó terheli őket, eközben a kommunikációs büdzsé érinthetetlen 
 

Újabb tízmilliók a kommunikációs költségvetésben?

Ezzel párhuzamosan újabb, 20 milliós nagyságrendű összeg jelent meg az elmúlt években számos alkalommal emelkedő sajtó- és kommunikációs költségek soron, amelyet a baloldali városvezetés egy tavalyi évről az ideire áthúzódó kötelezettségként magyaráz. Emlékezetes, 2019-ben az önkormányzati választási kampány előtt 50 millió forintot költött egy több hónapos plakátkampányra a korrupciógyanúba keveredett baloldali városvezetés, amelyen azt sugallta, Kispesten minden rendben van, szépen fejlődik… 

OLVASTA MÁR?

Folytatja a bohózatot az egymással marakodó kispesti baloldal

A jobboldal szerint, ha egyébként van forrás a kommunikációs költségek sorozatos emelésére, lehetne biztosítani nagyobb összegeket a kispesti gyermeknevelő intézmények dologi kiadásaira is. A Kispest TV 20 milliós költségvetését például 2015-ben duplázták meg, azt ígérve, hogy csak ideiglenes. De még tavaly is 46 millió forintból gazdálkodott.

– Folyamatosan hangsúlyozzuk, hogy a kispesti óvodák és bölcsődék dologi, tehát eszközökre, játékokra fordítható kiadása kevés, ezért is javasoltuk tavaly, hogy minden intézmény kapjon plusz 1-1 millió forintot – mondta Dódity Gabriella.

Lassú megállapodás a Kúttói erdőért 

Nem kapkodta el a baloldali városvezetés, hogy megállapodást kössön a Kúttói erdőben egy éve, állami támogatással kialakított sport- és szabadidőpark állagmegóvására és fenntartására a területet tulajdonló Pilisi Parkerdő Zrt-vel. Megkésett, de fontos megállapodás született végre, hiszen a terület kezdett elhanyagolttá válni.

forrás:kispest.info

Polgármesteri Program


Csapatom

Írjon nekünk!

=