Dódity Gabriella

Fővárosi képviselő

2020.09.26.

Folytatja a bohózatot az egymással marakodó kispesti baloldal

Kikerült a színfalak mögül a korrupciógyanúba keveredett kispesti baloldal egymás közötti marakodása. A legutóbbi képviselő-testületi ülésen egyrészt nem szavazta meg a baloldali többség, hogy azonnali hatállyal menesszék vagyonkezelő (VAMÜSZ) igazgatói pozíciójából Kránitz „Miszter 40 Százalkék” Krisztián (MSZP) igazgatót, de a VAMÜSZ és a Közpark Kft. összevonásának részleteit tartalmazó határozatokat sem fogadták el. Amelyeket egyébként a kispesti baloldal javasolt. A korrupcióellenes harcos szerepében tetszelgő Paróczai Anikó (Momentum) is folytatta az eddig elkezdett, valódi eredményeket nem igazán hozó hakniját. Eközben pedig Gajda Péter (MSZP) polgármester régi szocialista harcostársa, Vinczek György alpolgármester mutatott rá, hogy a Momentum legújabb internetes aláírásgyűjtése súlyosan manipulálható. Tehát már nem csak a színfalak mögött marakodnak a baloldali szivárványkoalíció tagjai.

undefined

Tovább folytatta a korrupciógyanúba keveredett kispesti baloldal az átláthatósági színjátékot, a maratoni hosszúságú képviselő-testületi ülése ugyanis – mint írta közösségi oldalán Dódity Gabiella (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselő – leszavazták azt a javaslatot, hogy azonnal menesszék a vagyonkezelő (VAMÜSZ) éléről a szocialista Kránitz „Miszter 40 Százalék” Krisztián igazgatót. Őt és a Közpark Kft-t vezető Bán Zoltánt egyébként már idén január 31-i határidővel vissza kellett volna hívni a tavaly novemberi alakuló ülésen elfogadott határozat szerint. Ezt a rendelkezést is tartalmazó, a Momentum által erőltetett „Ez A Minimum” átláthatósági csomag részeként szavazták meg a képviselők. Ám ennek végrehajtását elmulasztotta a korrupciógyanúba keveredett kispesti baloldal, s koalíciós társuk, a momentumos átláthatósági tanácsnok, Paróczai Anikó sem tudta elérni a látottak szerint.

undefined

– A bohóckodásuk közben többször is feltettük a kérdést, de választ nem kaptunk rá, miért nem menesztették idén január végével Kránitzot – emlékeztetett Dódity Gabriella.

undefined

Eközben a baloldal először „véletlenül” leszavazta a saját tervét a VAMÜSZ és a Közpark Kft. átalakítására vonatkozóan, hiszen a kispesti baloldali korrupciógyanús botrányt kirobbantó Lackner Csaba (ex-MSZP) először – mint Dódity Gabriella fogalmaz – félrenyomott, majd majd szavazatát megváltoztatva segített a baloldalnak, hogy átcsússzon a saját javaslatuk. Ennek eredményeként a Kispest köztisztaságáért is felelős Közpark Kft. megszűnne, feladatait pedig a VAMÜSZ venné át. Azonban két újabb színpadi elemre is figyelmesek lehetünk: egyrészt a Közpark végelszámolását az a Bán Zoltán igazgató koordinálná, akinek a vezetése alatt hónapokon át, 66 fiktív számla alapján összesen 43,5 millió forintot sikkasztott el az egyik dolgozó a cégtől. A másik kispesti kuriózum, hogy a baloldali többség leszavazta a két szervezet összevonásának menetrendjét, feladatait, határideit tartalmazó – saját maga által megfogalmazott és beadott – határozati javaslatokat. – Így a vagyonkezelőnél mégis marad minden a régiben – kommentálta Dódity Gabriella.

undefined

Az önmagát korrupcióellenes harcosnak beállító Paróczai Anikó (Momentum) átláthatósági tanácsnok is folytatta azt a valós eredmények nélküli haknit, amihez hasonlókat korábban is szép számmal láthattunk tőle. Paróczai ugyanis a testület elé terjesztett egy újabb átláthatósági „mintaprogramot” – ilyen volt tavaly az „Ez A Minimum” is, amelyet aztán végre sem hajtottak. 

– Felhívtam a Momentum figyelmét arra, hogy az átláthatóság szót kezdik megkoptatni Kispesten, és látva a néhol paródiába illő elemeket, vegyék komolyan a képviselői munkát és a kispestiek képviseletét – hangsúlyozta Dódity Gabriella. – Ezt követően a szocialista alpolgármester performansza következett, aki valami hasonlóra mutatott rá akkor, amikor bemutatta, mekkora átverés a Momentum online aláírásgyűjtése, hiszen egy gépről akárhányszor alá lehet írni, hogy Don Krinyó távozzon a vagyonkezelő éléről, és végtelenített számú kamu nevet és emailcímet is befogad a rendszer – tette hozzá.

undefined

A képviselő így összegezte a testületi ülésen történteket: ismét látjuk, hogy a baloldalon semminek nincs következménye, valamint a kispesti baloldali pártok egymás közötti marakodása immár kikerült a színfalak mögül. 

forrás:kispest.info

Polgármesteri Program


Csapatom

Írjon nekünk!

=