Dódity Gabriella

Fővárosi képviselő

2020.09.12.

Állami forrásból valósult meg jelentős fejlesztés az Egészségügyi Intézetben

Elkezdődött a Kispesti Egészségügyi Intézetben az egynapos sebészeti ellátás kialakítása, ennek részeként 57 millió forintos állami forrásból a földszintre költözött a laboratóriumi részleg. A kialakításhoz szükséges további lépések fedezete is rendelkezésre áll, hiszen az Egészséges Budapest Programban közel egymilliárd forintos kormányzati támogatásban részesült Kispest.

undefined

A laboratóriumi részleg a második emeletről a földszintre költöztetésével megvalósult a Kispesti Egészségügyi Intézetben az egynapos sebészeti ellátás kialakításának első lépése. A kormányzati döntés értelmében 57 millió forintos állami forrásból megvalósult „költözés” során a laboratóriumi részleg korábbi második emeleti helyét a fizikoterápiás egységek vették át, így egy emeleten lett megtalálható valamennyi fiziko- és mozgásterápiás részleg, mivel a masszázslaborok is ezen a szinten vannak.

undefined

–A kormány további, Egészséges Budapest Programból származó, közel egymilliárd forintos támogatásából pedig egyéb eszközfejlesztések mellett kialakítják majd az egynapos sebészetet, amely még színvonalasabb ellátást biztosít a kispestieknek – írta közösségi oldalán Dódity Gabriella. A Fidesz-KDNP-s önkormányzati képviselő az előző ciklusban fejlesztéspolitikai tanácsnokként sokat dolgozott azért, hogy Kispest részesülhessen az EBP támogatásból, miután a baloldali városvezetés úgy töltötte kia kormányzati igényfelérőt, hogy jelezték, rendelkezésre áll a forrás az Egészségügyi Intézet homlokzatának felújításához. Ebből pedig azt lehetett kiolvasni, hogy a kispesti intézmény esetében a kerületnek nincs szüksége a kormányzat támogatására. A baloldali városvezetés által ilyen módon kitöltött igényfelmérő azt eredményezte, hogy Kispest szinte egyedüliként kért eredetileg forrást. Dódity Gabriella emlékeztetett: a kispestiek még színvonalasabb egészségügyi ellátását célzó sebészet kialakítása mellett eszközfejlesztések is megvalósulnak az EBP-forrásból.

undefined

Az egynapos sebészet kialakításának többi lépéséhez tehát biztosított a kormányzati forrás, hiszen az Egészséges Budapest Program keretein belül 931 millió forint áll rendelkezésre. A következő lépések során a fizikoterápiás egységek korábbi első emeleti helyére a harmadik emeletről az ortopédia kerülne, így egymás mellett lenne a hasonló területen tevékenykedő reumatológiával. Ez tenné lehetővé, hogy a harmadik emelet jobb szárnyán helyet kaphasson majd az egynapos sebészet.

undefined

– Ezzel tovább bővülne az amúgy is széles szakmai portfólióval működő egészségügyi intézetünk, és mivel a kerületben nincs aktív kórház, de bizonyos területeken más kerületek lakosai felé is fennáll az ellátási kötelezettségünk, nagyjából 70 ezer ember egészségügyi ellátására lenne jó hatással – mondta korábbanlapunknak Dr. Kumin Marianna, az intézmény főigazgatója, akinek a szakmai programjában is szerepel az egynapos sebészet kialakítása.

undefined

Az átadó ünnepségen Dr. Kumin Marianna úgy fogalmazott, hogy a labor részleg földszintre költöztetése nem csupán egy fontos lépés az egynapos sebészeti ellátás kialakításához, de a betegek szempontjából is előnyös, hiszen földszinten gyorsabban elérhető. Egyébként a laborvizsgálatokat jelentősen meggyorsíthatja az is, hogy immár internetes előjegyzésben is lehet időpontot foglalni. Ezek a fejlesztések pedig igazolják, hogy Dr. Kumin Marianna személyében jó kezekben van a Kispesti Egészségügyi Intézet.

undefined

undefined

undefined

undefined

undefined

undefined  

forrás:kispest.info

Polgármesteri Program


Csapatom

Írjon nekünk!

=