Dódity Gabriella

Fővárosi képviselő

2020.09.07.

Nem vártak a vagyonkezelőre, kicseréltették a szinte használhatatlan ajtót

Hullott a gitt, pergett a festék a bejárati ajtóról abban a Batthyány utcai önkormányzati lakásban, amelyet tavaly hanyagul újíttatott fel 7,5 millió forintért a Kránitz „Miszter 40 Százalék” Krisztián vezette vagyonkezelő. A Fidesz-KDNP önkormányzati képviselői szakembert hívtak, és az általuk vásárolt új ajtót beszereltették a lakásba. A számlát pedig eljuttatják a vagyonkezelőnek. Kérdés, Kránitz befogadja-e azt?

undefined

Újabb „hanyagság-csontváz” hullott ki a szekrényből abban a Batthyány utcai önkormányzati lakásban, amelyet a Kránitz „Miszter 40 Százalék” Krisztián vezette vagyonkezelő (VAMÜSZ) újíttatott fel. A képeken jól látszik, milyen slendrián módon lett „felújítva” a lakás bejárati ajtaja, amin mostanra egyszerűen beömlött a víz, amikor esik az eső. Az előzmények ismeretében, miszerint a VAMÜSZ hetekig hagyta fűtés nélkül a lakásban lakó, beteg gyermekét egyedül nevelő édesanyát, a Fidesz-KDNP önkormányzati képviselői a saját kezükbe vették az ügyet:

undefined

– Nem vártunk tovább a kispesti vagyonkezelőre, kicseréltettük a használhatatlan bejárati ajtót az elhíresült Batthyány utcai önkormányzati lakásban. A számlát a kispesti vagyonkezelőnek kértük, meglátjuk, Kránitz Krisztián igazgató vajon befogadja-e azt – írta közösségi oldalán Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselő.

undefined

A képviselő emlékeztetett: ezt a 30 négyzetméteres lakást 7,5 millió forintért újíttatta fel a VAMÜSZ – ahogy Dódity Gabriella fogalmaz – egy „haveri vállalkozóval”, aki a látottak alapján finoman szólva sem végzett alapos munkát. Emlékezetes: egyetlen közműcsatlakozás sem volt rendben az ingatlanban, az áramot konkrétan le akarta kapcsolni az ELMÜ, mert nem szabványos mérőt használtak. Az elektromos áramot egyébként 2015-ben meg is szűntették, a helyszínre érkező elmüs szakember sem értette, hogyan használják így az áramot. Ezen kívül beázott a tető is az elcsúszott cserepek miatt. Emellett sokáig nem is volt fűtés a lakásban, a vagyonkezelő hetekig csak ígérgette, hogy küldi a fűtésszerelőt.

undefined

A most leszedett, tavaly állítólag felújított ajtót, ha szemügyre vesszük, megmutatkozik, milyen alapossággal újították fel. – A vagyonkezelő által megbízott vállalkozó 85.000 forintért csupán lemázolta a régi, több évtizedes bejárati ajtót, arról hullott már a gitt, pergett róla a festék. Lécekkel utólag megerősítette a vagyonkezelő, hogy ne fújjon be a szél és ne folyjon be az eső, de hiába, ez sem ért semmit. Nyirkos időben az ajtó megdagadt, alig lehetett nyitni-zárni, így az erőltetéstől tovább pergett róla a festék és a gitt – írta Dódity Gabriella –, miközben mi 62.000 forintért több ponton záródó, hőszigetelt ajtót vettünk.

undefined

A szocialista VAMÜSZ igazgató, Kránitz Krisztián, akinek a neve szintén felmerült a Lackner-féle korrupciógyanús botrányban, Dódity Gabriella szerint „méltatlanná vált a vagyonkezelő igazgatói posztjára, de ennek a lakásnak a kálváriája megerősít minket abban is, hogy alkalmatlan is erre a feladatra”. 

forrás:kispest.info

Polgármesteri Program


Csapatom

Írjon nekünk!

=