Dódity Gabriella

Fővárosi képviselő

2020.08.03.

Legyen átlátható az önkormányzati lakásgazdálkodás

undefined

Ez egy önkormányzati lakás a József Attila utcában, amely évek óta üresen áll. Egy hivatali vezető testvérének adta bérbe az önkormányzat, de a lakásban a szomszédok elmondása alapján évek óta nem lakik senki. Ez a villanyóra állásán is jól látszik, a két kép készítése között fél év telt el. Az udvarrész is rendetlen, szemetes, elhanyagolt.

Egy másik, lakótelepi lakás szintén évek óta üresen áll, azt egy intézményvezető párja kapta meg szolgálati lakásként, de sosem költözött be oda. Hiába hívtam fel rá fél évvel ezelőtt a városvezetés figyelmét, a lakást azóta sem kapta meg senki.

A legutóbbi testületi ülésen is elmondtuk, az önkormányzatnak végre rendet kellene tennie a lakásgazdálkodás területén, hiszen több rászoruló család vár mindhiába segítséget, miközben mint látjuk, állnak üresen lakások...megengedhetetlen, hogy olyanoknál legyen önkormányzati lakás, akiknek nincs is szükségük rá, miközben a családsegítőnél is több nehéz helyzetben lévő család vár arra, hogy lakáshoz jusson.

Miközben a saját lakásaival sem képes jól gazdálkodni a baloldal, legutóbb épp arról döntöttek, egy osztrák befektetőcsoporttal egyeztetnek arról, hogy a cég által felépített bérlakásokba keresnek majd bérlőket, a piacihoz közeli áron. Szerintünk meg inkább alaposan át kellene nézni, és rendbe kellene tenni az önkormànyzat saját bérlakásállományát és rendszerét, mert az több sebből vérzik. Mi már többször szóltunk...

További képek és forrás: facebook.com/doditygabriella

Polgármesteri Program


Csapatom

Írjon nekünk!

=