Dódity Gabriella

Polgármesterjelölt

2020.07.23.

A Közpark benyújtja a számlát, ha valaki helyettük elvégzi a munkát?

Nem elég, hogy a Közpark Kft. nemtörődömsége miatt akkorára nőtt a gaz a Corvin körúti parkolóban, ami a parkolást és a gyalogos közlekedést is megnehezítette, az ügyvezető még azon is háborog, hogy Fekete Márk (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselő saját maga elvégezte a gaz kiirtását a Kispest köztisztaságáért is felelős cég helyett. Eközben Gajda Péter (MSZP) polgármester egyszemélyi döntésével újabb, ötéves megbízást adott annak a könyvvizsgálónak, aki nem tájékoztatta a képviselő-testületet a Közpark Kft-nél hónapokon át tartó 43,5 millió forintos sikkasztásról és az emiatt indult nyomozásról.

undefined

Több alkalommal is beszámoltunk arról, hogy a Kispest köztisztaságáért is felelős Közpark Kft. sokszor nem áll a helyzet magaslatán e feladata ellátása során: sok helyen még idén tavasszal sem szállították el az előző évi avart, ott éktelenkedtek az avargyűjtő ketrecekben. Ez a hozzáállás megmutatkozik a közterületi növényzet állapotán és abban, hogy nem egy helyen járdákat tesz járhatatlanná az erdőméretű gaz.

OLVASTA MÁR?

Gyanús csend a Közparknál

Ezt a helyzetet, és azt, hogy a június 22-i jelzése után még július 4-én sem történ semmi, elégelte meg Fekete Márk (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselő, ezért saját maga állt neki levágni – és a Közparktól vásárolt zsákokba – bezsákolni a Corvin krt. 2-nél és 4-nél már a parkolást is megnehezítő méretes dudvát. – Fizettem a cégnek 5.200 forintot, hogy helyettük elvégezhessem a munkát – írta közösségi oldalán a képviselő. A Közpark szerint nem tette „jól”, Bán Zoltán igazgató ugyanis nehezményezte, hogy a zöldhulladékos zsákok űrtartalmánál nagyobb mennyiségű gazt tett a zsákokba Fekete Márk, egyben fájlalta, hogy emiatt „gyakorlatilag féláron (veszteséggel)” kell elvégezniük a munkát. Egyrészt nem kellett volna megvárni, mire a gaz az égig nő. Másrészt a Közpark csak napokkal később vitte el a zsákokat. Akkor milyen munkáról beszélt Bán Zoltán?

undefined

Nem csak a munkamorál, a Közpark pénzügyei is véleményesek

A Közpark Kft. a tavalyi évben 370 millió forintot kapott az önkormányzattól feladatainak ellátására, miközben a fenti példa is mutatja, bőven vannak hiányosságok. Eközben a Bán Zoltán vezette cég nagyságrendileg 60 millió forintos mínusszal zárta 2019-et, ezért a Közpark további 16,5 millió forintot kért a városvezetéstől a működéséhez. A deficit tetemes részét az a 43,5 millió forint jelenti, amelyet a cég egyik dolgozója 2018 vége és 2019 márciusa között összesen 66 darab fiktív számla alapján utalt el a Közpark számlájáról. Mindez azonban csak hónapokkal később tűnt fel Bán Zoltánnak, miközben ez az összeg a cég éves bevételének több mint tíz százaléka. Az ügyben jelenleg is büntetőeljárás folyik. 

undefined

OLVASTA MÁR?

Újabb pénzügyi gondok a Közparknál

– Alkalmatlan vezetőnek az, akinek a tudta nélkül 66 db teljesítés nélküli számlát elutalnak a cégtől, ráadásul 60 millió forintos hiányt hoz össze egy évben az általa vezetett társaság – mondta lapunknak korábban Fekete Márk. 

Csak lózung a baloldali átláthatóság?

A hab pedig akkor került fel a tortára, amikor Gajda Péter (MSZP) polgármester a járvány alatti különleges jogrendben hozott egyszemélyi döntése értelmében ugyanaz a könyvvizsgáló kapott ötéves megbízatást, akinek a képviselő-testület felé kötelező írásos beszámolójából valahogy kimaradt az eltűnt 43,5 millió forint és a nyomozás ténye. Ezt pedig a cég felügyelő bizottságának DK-s elnöke, Domokos Gábor és szocialista tagja, Bogó Józsefné is támogatták. És ráadásul nem ez a könyvvizsgáló adta a legolcsóbb árajánlatot. 

OLVASTA MÁR?

A kispesti baloldalnak nincs igénye az átláthatóságra?

– Ha már Bán Zoltán nem érezte úgy, a sikkasztásról és nyomozásról tájékoztatnia kell a képviselő-testületet, elfogadhatatlan, hogy a könyvvizsgáló elmulasztotta ezt a kötelességét – mondta lapunknak Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselő. – Nem szeretnénk, ha az a könyvvizsgáló folytatná a munkáját, aki ezt elmulasztotta. Ez volna a baloldal törekvése az átláthatóságra? – tette fel a sajnos költőinek tűnő kérdést.

forrás: kispest.info

Polgármesteri Program


Csapatom

Írjon nekünk!

=