Dódity Gabriella

Fővárosi képviselő

2020.01.29.

Amikor a baloldal vizsgálja a baloldalt…

Hosszú leszek, de akit igazán érdekel, milyen újabb baloldali bohózat állt színpadra Kispesten a Lackner-ügy kapcsán Antikorrupciós és Tényfeltáró Vizsgálóbizottság címmel, az LMP és a Momentum rendezésében, annak érdemes elolvasnia mindezt.

undefined

A bizottság megalakulásának másnapján Ferenczi István LMP és Paróczai Anikó Momentum kispesti képviselők a baloldal tévécsatornáján villogtak, ahol Ferenczi úgy fogalmazott: életszerű a kispesti Fidesz-MSZP nagykoalíció megléte. Ezt a hazugságot minden alapot nélkülözően tolta bele az éterbe, a vizsgálóbizottság elnökeként, mindjárt elnökké választását követő első napon.

A Momentumra sok szót nem érdemes pazarolni, Paróczai Anikó átláthatóságért felelős tanácsnokuk, aki azt nem tudta elérni, hogy a baloldal megszavazza azt a javaslatunkat, az önkormányzat valamennyi szerződése értékhatártól függetlenül legyen nyilvános, novemberben megszavazta Lackner Csabát bizottsági alelnöknek, és kijelentette azt is, nem feladata vizsgálni a Lackner-ügyet. Nincs sok csodálkoznivaló, a legutóbbi ülésen, miután megjelent a szavazás eredménye a táblán, ismét hangosan elhagyta a száját: most miről szavaztunk? A vizsgálóbizottság felállításáról szavaztunk épp…

Novemberben még az volt a terv, munkájáról havonta beszámol, és ekkor posztolta, megkezdte a hangfelvételeken „Mr. Negyven Százalék”-nak nevezett Kránitz Krisztián vezette vagyonkezelő szerződéseinek átvizsgálását, de a vizsgáló bizottság felállításakor kiderült: egy, a szerződések tárgyait listázó, 3000 soros exceltáblát vizsgálgat, és még egyetlen megállapítást sem tett. Tanácsnoki munkájáért havonta plusz 100.000 forintot kap a kispestiektől, és még egy bizottságot is fel kell állítani arra a munkára, amelyet akár elvégezhetne ő is, ha már átláthatóságért felelős tanácsnok lett. És még a kispesti Momentum mondja, hogy a kispesti Fidesz falaz Lacknernek…

undefined

Ferenczi István az előző ciklusban is képviselő volt, amikor a kispesti Fidesz-KDNP frakció szót emelt többek között azért, hogy Somogyi Lászlóné (volt) férje százmilliós, milliárdos nagyságrendben viszi az önkormányzattól a munkákat. Ferenczi nem tiltakozott, nem „ródsózott”. Akkor sem állt ki sajtótájékoztatózni, amikor a kispesti Fidesz-KDNP többek között a Kossuth téri piac illemhelyiségének szerintünk túltolt, 8,4 millió forintos felújítását vizsgálta. Egyszer sem állt ki azok ellen a visszásságok ellen, amelyeket a Fidesz-KDNP a nyilvánosság elé tárt akár az önkormányzati lakások helyzete, a lakásgazdálkodás, vagy az óvodák és bölcsődék gyalázatos állapota miatt. Ferenczi hallgatott. Majd az önkormányzati választás előtt aláírta Gajda Péterékkel a megállapodást, és őt ajánlotta polgármesternek, kérve mindenkit, egyéniben az LMP jelöltjeit, de polgármesternek Gajdát válasszák. Most pedig bemegy a tévébe, és elmondja, hogy életszerű a kispesti Fidesz-MSZP koalíció. Logikus.

undefined

undefined

De tovább megyek. Az LMP-hez közeli, konkrétan Ferenczi élettársához köthető civil szervezet tavaly nyáron csak úgy elfoglalta a Fővárosi Önkormányzati támogatással megépült Wekerlei piac közösségi helyiségét, amely közösségi tér kialakítása a pályázat egyik feltétele volt. A neve Közös, de egy szervezet dönti el, kinek a számára az. Pályáztatás és szerződés nélkül „laknak” bent, így rendezték be és működtetik a helyiséget, a kávézót, és van, hogy csak azt engednek be, akit ők akarnak. A közösbe. Amikor a képviselő-testületi ülésen rákérdeztem a szerződés nélküli helyiséghasználatra, mikrofonon kívül egy b@szdmeg is elhagyta a száját, hogy ne őt b@szogassam, mert a városvezetés a hibás. Igen, valóban, a városvezetés IS hibás, hiszen nem pályáztatott, nem kötött szerződést, ennyi erővel mindenkinek járhat önkormányzati helyiség, csak úgy. De azt se felejtsük el, abba a helyiségbe nem kötelező ám így beköltözni! Az esti vacsora mellett Ferenczi képviselő akár szólhatott volna a civil szervezetet irányító kedvesének: Te, Édes, ne költözzetek már be oda, hiszen ez így jogszerűtlen és tisztességtelen a kispestiekkel szemben! Igaz, tavaly nyáron még nem volt az antikorrupciós bizottság elnöke.

Az eddigi jelek szerint a bizottság nem értelmes munkára állt fel. Ferenczinek és Paróczainak első dolga az volt, hogy a tévében kispesti Fidesz-MSZP nagykoalíciót emleget. Nem Lackner Csaba mondatait elemzik, nem Somogyi Lászlóné MSZP-s képviselő volt férjének milliárdos megbízásait vizsgálják, nem az önkormányzati telkek értékesítését nézegetik, és nem Mr. Negyven Százalék munkásságát tekintik át. Egyben a saját felelősségüket is elfelejtik: kikkel kötöttek együttműködési megállapodást az önkormányzati választásokra, hiszen az LMP is Gajdát támogatta, és a Momentum is Gajda csapatának tagjaként kopogtatott a választók bizalmáért. 

undefined

Hahó, LMP és Momentum! A bizottság élén dolgozni kell, szerződéseket, beruházásokat vizsgálni, végignézni, gyanús ügyleteket elemezni és összevetni Lackner Csaba mondataival. A kispesti Fidesz-KDNP tavaly óta ezt teszi, szépen, csendben, a nyomozás érdekeire is figyelemmel. Ez rengeteg meló ám! Ti fordultatok már bármivel is valamely hatósághoz? 

A kispestiek valós, érdemi munkát és jelentést várnak, nem politikai sárdobálást és bohózatot. A bezzegfidesz és az excelpörgetés ide már nem lesz elég.

Gajda Péter a vizsgáló bizottság felállításakor úgy fogalmazott, ez csak arra lesz jó, hogy Ferenczi parádézzon a sajtó előtt. Lackner Csaba pedig azt mondta: ez a bizottság arra lesz jó, hogy másokat lejárasson. Nyilván magára gondolt, pedig a kispesti Fidesszel kezdtétek. Szerintem vér ciki lesz nektek a kispestiek előtt, ha Gajdának és Lacknernek lesz igaza, nem gondoljátok?

Polgármesteri Program


Csapatom

Írjon nekünk!

=