Dódity Gabriella

Fővárosi képviselő

2019.11.28.

Gajda Péter is leszavazta a budapesti egészségügyi fejlesztést

Kórház stopot hirdetett a Fővárosi Közgyűlés balliberális többsége, köztük Kispest szocialista polgármestere, Gajda Péter is. Nem támogatták ugyanis, hogy a főváros is különítsen el forrást a budapesti egészségügyi fejlesztésekre, és a dél-budai centrumkórház megépítését is leszavazták. Tudva, hogy Gajda Péter és csapata miatt komoly forrásoktól esett el a kerület az Egészségügyi Intézet felújításánál, illetve, hogy csak kívülről újították fel a belül rohadó Berzsenyi utcai orvosi rendelőt, nem lepődünk meg.

undefined

Úgy tűnik, Gajda Péter (MSZP) polgármesternek csak akkor fontos az egészségügy, annak fejlesztése, ha az az ő politikai előmenetelét segíti, hiszen a Fővárosi Közgyűlés balliberális többségével egyetemben ő is leszavazta, hogy az eredeti tervek szerint épüljön meg az Egészséges Budapest Program részeként a dél-budai centrumkórház. Ezzel azt sem támogatták, hogy a kormány mellett a főváros is szálljon be a budapesti egészségügyi fejlesztések finanszírozásába, nem különítettek el erre a célra 50 milliárd forintot.

undefined

Kispesten is elszalasztották a lehetőséget

Az Egészséges Budapest Program keretében egyébként a kormány támogatást nyújtott a kerületeknek is az egészségügyi intézeteik felújításához, amelyhez egy igényfelmérő kitöltésével lehetett volna forrást szerezni. Kispest azonban ennek rossz kitöltése miatt nem részesülhetett az összesen 35 milliárd forintos támogatásból az Egészségügyi Intézet felújítására.

Kampányberuházás volt a rendelő felújítás

Szépen „becsomagolták”, vagyis kívül felújította a baloldali városvezetés az önkormányzati választás előtt a Berzsenyi utcai felnőttorvosi rendelőt, miközben belülről gyakorlatilag szétrohad. A rendelő felújítását év elején a Fidesz-KDNP-frakció kezdeményezte, de akkor a baloldali városvezetés leszavazta. Igaz, Dódity Gabrielláék (Fidesz-KDNP) az épület külső-belső megújítását kezdeményezték, és erre 40 millió forintot kértek elkülöníteni az idei költségvetésből. Végül 20 millió forint körüli összegből újították meg, de csak kívülről. A kamoányban Gajda Péter ígéretet tett, hogy belülről is felújítják majd a rendelőt.

forrás:kispest.info

Polgármesteri Program


Csapatom

Írjon nekünk!

=