Dódity Gabriella

Fővárosi képviselő

2019.11.07.

Lacknerrel vitetnék el a balhét?

Kábítószer- és korrupciógyanús botrányt robbantott ki Lackner Csaba (MSZP) önkormányzati képviselő, aki a nyilvánosságra került felvételeken arról beszél, hogyan osztozkodott a kispesti baloldal a pénzeken, hogy Gajda Péter, Kránitz Krisztián és Somogyi Lászlóné volt férje milyen ingatlanokba fekteti a pénzét, de a felvételek szerint Burány Sándor (MSZP-P) országgyűlési képviselő is érintett a botrányban. A szocialista polgármester végig tagadásban volt, nem volt hajlandó felismerni képviselőjét a videó- és hangfelvételeken, noha több baloldali párt, még Gyurcsány Ferenc is vállalhatatlannak titulálta Lackner Csabát, hozzátéve: Gajda Péteré a felelősség, hogy lépjen.

undefined

Lackner Csaba (MSZP) önkormányzati képviselőről kiszivárgó botrányos videó- és hangfelvételektől volt hangos az országos média az önkormányzati választást megelőző másfél hétben. A szocialista Gajda Péter bizalmasaként emlegetett Lackner – aki a közösségi oldalak tanúsága szerint munkán kívül is közeli kapcsolatot ápol Gajdával – ezeken a felvételeken egy fehér poros tasak tartalmát szárítgatta egy ventilátor előtt, majd a port bankkártyával csíkokra, „utcákba” formázta. Emellett – vélhetően e fehér por elfogyasztása közben – pontos részletességgel mesél arról, hogyan történt az elmúlt években a pénzek elosztása a kispesti baloldalon.

A vállalkozóktól jön vissza a pénz

Az egyik felvételen Lackner Csaba úgy fogalmazott, ha a kerületi politikában „évente nem keresel meg százmillió forintot, akkor hülye vagy”, majd hozzáteszi, „hogy aki jól csinálja, az igazából nem a büdzséből veszi el, hanem olyan emberekkel köt szerződést, ahonnan külső vállalkozásokból jön valami.”

És itt jön képbe a szintén MSZP-s önkormányzati képviselő, Somogyi Lászlón volt férje, akinek cégei az utóbbi években milliárdos nagyságrendben kaptak megbízásokat a baloldali városvezetéstől. Lackner arról is beszélt, hogy a „Miszter 40 százaléknak” hívott szocialista ex-képviselő, a VAMŰSZ igazgató Kránitz Krisztián egyszer miért és hogyan kapott vissza egy ügyletből 12 millió forintot, Gajda Péter polgármester pedig hármat.

Gajda nem olyan éhes?

„Lenyúlt rólam a Kránitz 12 millió forintot úgy, hogy semmi köze nem volt hozzá. Odamentem a Gajdához, és megmondtam neki, hogy figyelj, az embered kicsit szemtelen, és nem tudom, hogy neki miért kéne adnom. Azt mondta a Péter, tudod milyen a Krinyó, szemtelen, én sosem voltam olyan éhes mint ő, döntsd el te, hogy adsz neki vagy sem.” De – Lackner elmondása szerint – Somogyi László miatt mégis adtak „Krinyónak”: „Rendben, elraktuk magunknak a pénzt, majd az utolsó pillanatban a Somogyi kitalálta, hogy ő mégis akar magának még munkát szerezni, és mégis adjuk oda a Kránitznak a pénzt (...), kivettem a milliókat a zsebemből, és b...g odaadtuk neki.”

A felvételeken arról is szó esett, hogy Kránitz Krisztián viselt dolgai már baloldalikörökben is egyre vállalhatatlanabbak voltak, őt ezért szavazta ki a kerületi MSZP tagsága a képviselőjelöltségből. A több órás hangfelvételen Lackner Csaba azt is elmesélte, Gajda Péter (MSZP) polgármester nem csak tudhatott a korrupciógyanús ügyekről, de egyszer ő is eltett 3 millió forintot egy kispesti ügylet után. Az elhangzottak szerint úgy tűnik, a baloldal üzletként tekint a kerületre, amiben a külső vállalkozóktól jönnek vissza a pénzek. Az egyik ilyen vállalkozó Somogyi Lászlóné volt férje a hangfelvételek szerint Sőt, a hangfelvételek szerint „Krinyó” kezét Burány Sándor (MSZP-P) országgyűlési képviselő is elengedte, mert – Lackner elmondása alapján – az nem osztott neki vissza. Ekkor Lackner egyik beszélgetőtársa megjegyezte, hogy „jó, de ő már mondta, hogy már nyugdíjba mehet, megkereste amit akart, nem?” –„Tudod, milyen hamar el lehet költeni 200-250 millió forintot? Az, aki hozzászokott egy jóléthez…” – jött a válasz Lacknertől.

forrás:kispest.info

Polgármesteri Program


Csapatom

Írjon nekünk!

=