Dódity Gabriella

Polgármesterjelölt

2024.05.01.

Felső-Kispest a mostohagyerek?

Bár az önkormányzat öt évvel ezelőtt a Pilisi Parkerdő Zrt-vel közösen felújította a Kúttói-erdőt, és azóta is négymillió forintot fizet évente a rendben tartására, még így is sok a kétes elem, ami sokakat távol tart a parktól. Sajnos amúgy az erdőt magába foglaló Felső-Kispest szinte egésze meglehetősen elhanyagolt állapotban van, olyan, mintha nem is tartozna a kerülethez.

undefined

Korábban elhanyagolt, hajléktalanok lakta rész volt a Kúttói-erdő, tele tákolt kunyhókkal, mígnem a koszos, szemetes erdőt sportolásra és a szabadidő hasznos eltöltésére alkalmas területté alakította a Pilisi Parkerdő és az önkormányzat kutyafuttatóval, erdei játszótérrel, sétaút-hálózattal és pingpongasztallal. Ma pár fokkal rendezettebb rész várná a kispestieket, ám a területet csak kevesen használják. A pingpongasztalt összetörték, szomorú látvány fogadja az erre járókat. A kutyafuttatót szeretik az ott élők, de a parkba viszonylag kevesen járnak, ami nem is csoda; vélhetően a KÖKI közelségéből adódóan még mindig sok a kétes elem, az italozás és a drogfogyasztás is rendszeres.

undefined

Vidra Zoltán képviselő szerint teljességgel elfogadhatatlan, hogy az önkormányzat így hagyta lepusztulni ezt a pár éve megújított részt

 

Pilisi Parkerdő Zrt. éves szinten négymillió forintot kap az önkormányzattól, amelynek szinte majdnem az egészét a Közpark Kft.-nek adja megbízás keretében, az önkormányzat cége látja el ugyanis a park kaszálását és a szemétszedést.

– A Kúttói-erdő újabb példája annak, hogy az önkormányzat sok esetben nem áldoz elég figyelmet és forrást sem az állagmegóvásra. A területen valóban sok az olyan kétes egyén, aki használnák ezt a részt. De sajnos teljes Felső-Kispest olyan, mintha lekerült volna az önkormányzat térképéről. A városrész megválasztott baloldali önkormányzati képviselője szinte semmit nem foglalkozik a területtel – mondta lapunknak Vidra Zoltán önkormányzati képviselő. Hozzátette: a területen élő képviselőként azon dolgozik, hogy a kerület mostohagyerekének kezelt Felső- Kispestet végre észrevegye a városvezetés. Több útburkolat van rettenetes állapotban, hiányzik a térfigyelő rendszer, amely szerinte a Kúttói-erdőben lévő park helyzetén is javítana.

undefined

2019-ben adták át, akkor még gyönyörű park volt

forrás:kispest.info

Polgármesteri Program


Csapatom

Írjon nekünk!

=