Dódity Gabriella

Polgármesterjelölt

2024.04.05.

Zöld konzultáció

A kormány kiemelten kezeli a zöldenergia kérdését is, ezért online konzultációt indított ebben a témakörben is. A kérdőív a zoldenergia.kormany.hu oldalon érhető el, és április 15-ig lehet kitölteni.

A kormány időről időre kikéri az állampolgárok véleményét, és javaslataikat figyelembe veszi a különféle döntéseknél, intézkedéseknél. Most a hazai zöldenergia-politikáról mondhatunk véleményt a 13 kérdésből álló kérdőív kitöltésével. Lehetőségünk nyílik közösen dönteni többek között az elektromos közlekedés állami támogatásáról, a szabályozási rendszerről, a napelemek telepítéséről, a megújuló energia népszerűsítéséről, valamint a zöldenergiának a hazai közlekedésben betöltött szerepéről.

A téma különösen aktuális és fontos, hiszen a jelen és a jövő generáció számára egyaránt kulcskérdés, hogy az éghajlat változásában is szerepet játszó energiaforrásokból vagy klímabarát, az üvegházhatású gázok kibocsátásának radikális csökkenésével járó energiaforrásokból fedezzük energiaszükségletünket.

A helyben megtermelhető zöldenergia hasznosítására a jövőben egyre több úgynevezett energiaközösség jöhet létre, amelyek költséghatékonyabb energiatermelést és -felhasználást tesznek lehetővé az érintett vállalkozások számára, valamint ösztönzik az energetikai szempontú öngondoskodást. Nem beszélve arról, hogy a zöldenergia egy egyszeri beruházás után a hagyományos forrásokhoz képest jóval olcsóbban, és – ami még legalább ennyire lényeges – más országok döntéseitől függetlenül üzemeltethető. Így az elszenvedett környezeti károk mellett, a fosszilis energiahordozókra épülő gazdaságok a jövőben gazdaságilag is komoly versenyhátrányba kerülhetnek.

Nem véletlenül fogalmazott úgy Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter, hogy Magyarország jövője a zöldenergia. A sikerhez zöldenergiát kell termelni, és azt tárolni kell. Aki ebben jó, az a világgazdaság élére tör, és megnyeri a jövőt, aki kimarad, az lemarad, vesztes lesz, várhat a következő nagy lehetőségre.

Hazánknak minden adottsága megvan ahhoz, hogy az új technológiai verseny és a zöldátállás nyertese legyen. A kormány egyre több zöldberuházást indított és támogat, gondoljunk csak az elektromobilitási támogatási programokra, amelyek keretében a kormány eddig közel 7500 db tisztán elektromos gépjármű megvásárlásához járult hozzá, vagy a Napenergia Plusz Programra, melyben háztartási lakossági naperőművek és zöldenergia-tárolók létesítésére pályáztak több tízezren.

undefined

forrás:kispest.info

Polgármesteri Program


Csapatom

Írjon nekünk!

=