Dódity Gabriella

Polgármesterjelölt

2023.11.14.

A fehér por, és ami mögötte van

Immár négy év telt el azóta, hogy napvilágra kerültek azok a képiés hangfelvételek, amelyeken egy Lackner Csaba baloldali önkormányzati képviselőre megtévesztésig hasonlító személy mesélt Kispestről. Ugyan az elbeszélőt senki nem ismerte fel a baloldalon, a felvételeket pedig hamisítványnak, manipuláltnak tartják, több olyan állítás is elhangzott a felvételeken, amelyeket a későbbiekben az élet igazolt. A formál logika alapján így kétség nem férhet hozzá, eredeti elbeszéléssel van dolgunk.

A ventilátorral és a tányéron csíkokba rendezett fehér porral tarkított képi felvételek bejárták az egész sajtót, csakúgy, mint az engem rágalmazásért elmarasztaló ítélet, mert fehér poros orrot mertem emlegetni. Néhány mondat is emlékezetes maradt, mint például: „aki képviselőként nem keres évi százmilliót, az hülye, és aki jól csinálja, az nem a büdzséből veszi el, hanem vállalkozóktól jön vissza, ugyanakkor néhány konkrét ügy kevesebb figyelmet kapott.” Pedig a Nemzeti Nyomozó Iroda négy éve indított nyomozást különféle gazdasági bűncselekmények gyanúja miatt, amely még mindig tart. Ennek részeként járt igazságügyi szakértő nemrég az Almavirág téren, és egyébként a korábbi, enyhébb kábítószer birtoklása tényállás helyett már a súlyosabb kábítószer kereskedelem kapcsán is nyomoznak a sajtó értesülése szerint.

Kevesebb szó esik a gyönyörű wekerletelepi kis tér felújításának körülményeiről, ahol kenőpénzeket emleget a feljelentést tevő vállalkozó. Szinte már feledésbe merült annak a korábbi önkormányzati építéshatósági irodavezetőnek az ingatlanvásárlása, akit egyébként a hangfelvételen is emlegetnek. Mindösszesen két millió forint körüli összegért jutott az anyósa egy akkor még beépítésre alkalmatlan önkormányzati telekhez, amely azután, hogy az önkormányzat megváltoztatta az építési szabályokat, már építési telekké vált, amelyre azóta egy szép családi házat épített az egykori irodavezető, aki vélelmezhetően pontosan tudta, hogy nemsokára végére ér az egyeztetési folyamat, és lehet majd arra az ingatlanra építeni. Szinte még ennél is kevesebb sajtónyilvánosságot kapott egy másik, hasonló telekügylet, amelyet a szintén a hangfelvételekről ismert vagyonkezelő, Mr. Negyven Százalék ügyvédje ütött nyélbe. Itt szintén potom áron, mindössze 18,5 millió forintért vásárolt meg a jogi képviselő egy nem beépíthető, rekreációs telket, amelyet nem sokkal később szintén építési telekké változtatott az önkormányzat, így az hatványozottan a többszörösét érte. Amikor nyilvánosságra kerültek a tények, az ügyvéd hirtelen meggondolta magát, és úgy döntött, mégsem kell neki a telek. Az önkormányzat „visszacsinálta” az adás-vételt.

Többen emlékeznek arra a 29 nmes önkormányzati lakásra, amelyet 7,5 millió forintból újítottak fel elképesztően hanyag minőségben. A dolog szépséghibája, hogy a vagyonkezelő Mr. Negyven Százalék nyilatkozata alapján az önkormányzati lakásokat 127 ezer forintos négyzetméter áron lehet felújítani. Ha a két számot felszorzom, az 3,7 millió; Kispesten ez mégis 7,5 millió forint lett.

Aztán van néhány fura telekügy, némelyiknél az önkormányzat cserével élt, majd a meghatározott érték duplájáért hirdette meg azt az új tulajdonos, volt olyan, amelyik a csere után kétszer tulajdonost váltott, majd Mr. Negyven Százalék ismerősi körénél kötött ki. Ebben még jogilag lehet, hogy nincs is kivetnivaló, erkölcsileg azért már aggályos, mint ahogyan más ingatlanok is, amelyek ismerősi köröknél kötöttek ki, hogy aztán azokon társasházak épüljenek.

Az egyik legdurvább eset kétségkívül a Százszorszép Óvoda felújítása, amelyet szintén egy körön belüli vállalkozó végzett, Mr. Negyven Százalék által aláírt szerződés alapján. Elvileg. Gyakorlatilag pedig a szerződésben szereplő műszaki tartalom szemrevételezésre is jelentősen eltér a megvalósítottól. A papíron új kerítés, amelybe a több tíz éves fa bele van nőve, mindenkinek beleégett a retinájába , aki olvasta a hírt. A sort még folytathatnánk, de mindez már a Nemzeti Nyomozó Iroda dolga. Az meg a kispestieké, hogy nem felejtik el ezeket az ügyeket. Mert ez már nem arról szól, hogy a bal vagy jobboldal vezeti Kispestet. Ez már Kispest becsületbeli ügye, egy tisztességesebb jövőért.

- Dódity Gabriella fővárosi képviselő (Fidesz-KDNP) írása

undefined

Polgármesteri Program


Csapatom

Írjon nekünk!

=