Dódity Gabriella

Polgármesterjelölt

2019.11.15.

Magyarázkodás és mutogatás Momentum módra

Nem kezdte hitelesen az átláthatóságért is felelős tanácsnoki megbízatását Paróczai Anikó, hiszen megszavazta Lackner Csaba bizottsági alelnöki posztját, nem emelt szót a szintén gyanúba keveredő Kránitz Krisztián és Bán Zoltán ellen, és a jobboldali képviselők egyetlen kérdésére sem válaszolt a korrupciós botránnyal kapcsolatban.

undefined

Megszavazta Lackner Csaba (ex-MSZP) alelnöki megbízatását az új képviselő-testület alakuló ülésén Paróczai Anikó (Momentum), aki – közösségi oldalán közzétett szavai szerint – arra esküdött fel, hogy a következő öt évben a gyanúja se merüljön fel a Lackner-ügyhöz hasonló eseteknek. Kispest átláthatóságért és esélyegyenlőségért felelős tanácsnoka másnap azzal magyarázkodott, hogy ő bizony nem szeretné, ha Lackner bizottsági vezetőként dolgozna, és egyébként is téves volt a lista, amely a képviselő-testület elé került. Ez szép és jó, de ennél a napirendi pontnál hosszú vita robbant ki Lackner személye miatt, a jobboldali képviselők is kifejezték aggályukat, amelyeket Paróczai válasz nélkül hagyott, a korrupciós botránnyal kapcsolatban felé intézett kérdésekkel együtt. Egyébként amikor felszólalt, annyit mondott, hogy ő esélyegyenlőségért is felelős tanácsnok, és ezzel a témával kezd először foglalkozni, tematikus napot és workshop-okat szervez. Egy olyan korrupciós botrány kellős közepén, amely Gajda Péter (MSZP) polgármestert, a szintén MSZP-s képviselő, Somogyi Lászlóné volt férjét és a kispesti vagyonkezelő szocialista igazgatóját, Kránitz Krisztiánt is korrupciógyanúba keverte. A korrupció ellen heves harcot hirdetőMomentum politikusaként… Paróczai Anikó legutóbbi bejegyzésében úgy fogalmazott, nem tűri, ha rajta számon kérik az elmúlt évek korrupciógyanús eseteit.

Erre válaszul közösségi oldalán Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) úgy reagált, hogy Paróczai Anikó nem csak egyetlen kérdésre sem válaszolt az alakuló ülésen, de nem támogatta a jobboldali képviselők arra irányuló javaslatát sem, hogy „ne pályázhasson olyan személy az önkormányzati cégek élére, akinek a neve elhangzott a korrupciós botrányban, vagy akinek regnálása idején büntetőeljárás indult az általa vezetett cégnél.” Ez pedig a jövőre mutat, hiszen Kránitz Krisztián jelenleg is a VAMÜSZ igazgatója, a Kispest köztisztaságáért is felelős Közpark Kft-t, ahol jelenleg 43,5 millió forintos sikkasztás gyanújával nyomoznak, továbbra is Bán Zoltán vezeti. De Paróczai Anikó az ülésen „nem emelt szót az ellen sem, hogy a képviselő-testületben ül Somogyi Lászlóné MSZP-s képviselő, akinek a férje érdekeltségébe tartozó cégek százmilliós, milliárdos nagyságrendben kapnak megbízásokat az önkormányzattól” – hívta fel a figyelmet Dódity Gabriella. „Nem túl hiteles kezdés. Olyan, mintha asszisztálna valamihez az átláthatóságért (is) felelős tanácsnok asszony. Amíg ezekkel a kérdésekkel nem néznek szembe, eleve elbukott a harcuk” – tette hozzá.

forrás:kispest.info

Polgármesteri Program


Csapatom

Írjon nekünk!

=