Dódity Gabriella

Fővárosi képviselő

2019.09.01.

Hamarosan átadják a megújult Kúttói erdőt

Épül-szépül a KÖKI melletti, éveken át elhanyagolt Kúttói erdő, amely a környéken élők nagy örömére végre újra egy, a szabadidő hasznos eltöltésére alkalmas területté alakult a tulajdonos, Pilisi Parkerdő Zrt-nek és az Emberi Erőforrások Minisztériumának köszönhetően, a munkálatokat az önkormányzat 20 millió forinttal támogatta.

undefined

Kutyafuttatóval, erdei játszótérrel, sétaút-hálózattal, pingpongasztallal és egyéb, a szabadidő hasznos eltöltésére alkalmas területtel tarkított sport- és szabadidőparkot alakítottak ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának 10 millió forintos támogatásával a KÖKI melletti kiserdőben, amelyet már birtokba is vettek a kispestiek.

undefined

A kutyafuttató kapuja azért nincs a helyén, mert azt a Pilisi Parkerdő Zrt. lecseréli

A terület tulajdonosával, a Pilisi Parkerdő Zrt-vel az önkormányzatban folytatott tárgyalások után Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP), a kormánypártok polgármesterjelöltje kollégájával, Vidra Zoltánnal, a 4. számú választókerület képviselőjelöltjével kikérte a lakók véleményét is a végleges tervek kialakításához. Dódity Gabriella közbenjárására kapott a kerület 10 millió forintos támogatást is az Emberi Erőforrások Minisztériumának Sportállamtitkárságától. A közösségi oldalon többen jelezték, hogy a kutyafuttató kapuját már el is lopták, de azt a Pilisi Parkerdő Zrt. cseréli le, mert a korábbi nem felelt meg a minőségi elvárásaiknak.

Ugyanakkor a park több helyen sajnos szemetes, reméljük, hogy nem csupán a fejlesztés volt fontos a baloldali városvezetés számára, hanem a megújult terület rendben tartása is az lesz, és Kispest számos területéhez hasonlóan a megújult Kúttói erdő nem lesz az enyészeté, nem lesz újra hajléktalanok által lakott, szemetes terület.

undefined
 
Dódity Gabriella, Vidra Zoltán, Fekete Márk és Song Simon nem csupán az előkészületekből vette ki a részét, folyamatosan figyelemmel kísérte az építést is 

– Öt évvel ezelőtt ígértem, hogy a kiserdőt sportolásra, kikapcsolódásra alkalmas területté alakítjuk játszótérrel, fitneszeszközökkel, futópályával. Nagyon örülök, hogy Felső-Kispesten ez a fejlesztés is megvalósulhatott minisztériumi támogatással csakúgy, mint a Vasút utca aszfaltozása, amely az 56 millió forintos kormányzati támogatásnak köszönhetően készülhet el. Terveink között szerepel kerékpárút kialakítása a vasút melletti Szövetség utca folytatásaként padokkal, sétáló résszel – mondta lapunknak Vidra Zoltán, aki évek óta szorgalmazta a baloldali vezetésű önkormányzatnál a Kúttói erdő rendbetételét, és aláírásgyűjtésbe kezdett, mert a lakók szeretnék, ha zajvédő fal is épülne, valamint csökkentenék a Derkovits utca forgalmát is.

Kezdeményezték a zajvédőfal építését is

Mivel a kormány megkezdte a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető gyorsforgalmi út felújításának tervezését is, Dódity Gabriella levélben kérte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt-t, hogy az ott élők életminősége érdekében tervezzenek zajvédő falat az út mellé. Egyúttal arra is felhívta a figyelmet, a Gyorsforgalmi út felújításának tervezésekor vizsgálják meg a rettentően nagy forgalmi terhelésű Derkovits utca tehermentesítésének lehetőségeit is, amelyről korábban személyesen is egyeztettek a Budapesti Közlekedési Központ vezetőségével. 

Ugyanakkor a park több helyen sajnos szemetes, reméljük, hogy nem csupán a fejlesztés volt fontos a baloldali városvezetés számára, hanem a megújult terület rendben tartása is az lesz, és Kispest számos területéhez hasonlóan a megújult Kúttói erdő nem lesz az enyészeté, nem lesz újra hajléktalanok által lakott, szemetes terület.  

– Öt évvel ezelőtt ígértem, hogy a kiserdőt sportolásra, kikapcsolódásra alkalmas területté alakítjuk játszótérrel, fitneszeszközökkel, futópályával. Nagyon örülök, hogy Felső-Kispesten ez a fejlesztés is megvalósulhatott minisztériumi támogatással csakúgy, mint a Vasút utca aszfaltozása, amely az 56 millió forintos kormányzati támogatásnak köszönhetően készülhet el. Terveink között szerepel kerékpárút kialakítása a vasút melletti Szövetség utca folytatásaként padokkal, sétáló résszel – mondta lapunknak Vidra Zoltán, aki évek óta szorgalmazta a baloldali vezetésű önkormányzatnál a Kúttói erdő rendbetételét.

Kezdeményezték a zajvédőfal építését is

Mivel a kormány megkezdte a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető gyorsforgalmi út felújításának tervezését is, Dódity Gabriella levélben kérte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.-t, hogy az ott élők életminősége érdekében tervezzenek zajvédő falat az út mellé. Egyúttal arra is felhívta a figyelmet, a Gyorsforgalmi út felújításának tervezésekor vizsgálják meg a rettentően nagy forgalmi terhelésű Derkovits utca tehermentesítésének lehetőségeit is, amelyről korábban személyesen is egyeztettek a Budapesti Közlekedési Központ vezetőségével.

Sok kormányzati és fővárosi támogatást kapott Kispest

Csaknem 5 milliárd forintnyi külső, kormányzati és fővárosi támogatást kapott Kispest az elmúlt években. Egyebek mellett így létesülhet ingyenes sportpark a Csokonai utcában, a Magyar Labdarúgó Szövetség beruházásában, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Budapest Pályaépítési Programjának keretén belül 220 millió forintos támogatással megújulhatott az egykori KAC-pálya, míg a Fővárosi Önkormányzat 100 millió forinttal támogatta az Eötvös utcai KRESZ-park megújítását. A kormány az oktatási területen is sokat segített: 52 millió forinttal támogatta a Gyöngykagyló Óvoda, 30 millióval pedig a Szivárvány Óvoda felújítását is.

forrás: kispest.info

Polgármesteri Program


Csapatom

Írjon nekünk!

=