Dódity Gabriella

Fővárosi képviselő

2019.07.30.

Épül a sportpark a Csokonai utcában is

Megkezdődött a harmadik kispesti szabadidő- és sportpark kialakítása is, hiszen a kormányzati támogatással megújuló Kúttói erdő, és a fővárosi támogatásnak köszönhetően újjáépülő egykori KRESZ-park után már zajlik a munka a kizárólag kormányzati forrásból megépülő Csokonai utcai sportparkban is.

undefined

18 millió forintos kormányzati támogatásból őszre újabb sportolásra és a szabadidő méltó eltöltésére alkalmas parkkal gazdagodik Kispest, hiszen megkezdődött a munka a Csokonai utcában, a Vass Lajos Általános Iskola szomszédságában. A kormány Nemzeti Szabadidős Egészség Sportpark Programjának célja, hogy minél több közterületen ingyenes sportolási lehetőséget tegyen elérhetővé az ott élők számára.

undefined

A Csokonai utcába tervezett 13x16 méteres alapterületű, gumialapzatú sportparkba 10-15 tolódzkodásra, húzódzkodásra, has- és hátizom erősítésre, fekvőtámaszokra, valamint lépcsőzésre, létramászásra, párhuzamos korláton végezhető gyakorlatokra és függeszkedésre alkalmas sporteszközt telepítenek. Ezeket az eszközöket a 10-14 éves korosztály is használhatja majd, tehát akár az általános iskolai testnevelés órák, és sportfoglalkozások helyszíne is lehet az új sportpark.

undefined

– Fontos, hogy az újabb külső forrásból megvalósuló fejlesztésnek köszönhetően megújul a lakótelepi rész is, és ingyenes sportolásra alkalmas területtel gazdagodnak a kispestiek, hiszen az egészséges életmód elengedhetetlen része a rendszeres testmozgás is – mondta lapunknak Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) fejlesztéspolitikai tanácsnok, a kormánypártok polgármesterjelöltje, aki Stefán Ferencné Csillával, a 3. számú választókörzet képviselőjelöltjével a helyszínen arról is beszéltek, hogy a sportpark kialakítása után annak környezetét is szebbé varázsolnák.  A baloldali vezetésű önkormányzat ugyanis csakúgy, mint Kispest számos pontján, ezt a zöld területet is elhanyagolja, sokszor óriási a gaz és a fű, ráadásul jól láthatóan azzal sem foglalkoznak, hogy kulturát környezetet biztosítsanak, sehol egy színes virágágyás, de a közeli szaletlit sem gondozzák megfelelően.

undefined

– A sportpark melletti kis lugas és környezete is nagyon elhanyagolt, azt is rendbe kellene tenni. Szeretnénk rá rózsákat felfuttatni, bízom benne, hogy a környéken élők partnerek lesznek majd a gondozásukban. A Közpark Kft-t kértük, hogy az ott lévő szemetes edénybe tegyenek zsákot, hogy ne szóródjon ki belőle annak tartalma. Remélem az itt élők megelégedésére válik szép parkká a Csokonai utcai terület is – mondta Stefán Ferencné Csilla.    

Külső támogatás közterületi fejlesztésekre is

A kormány és a főváros is komoly támogatásban részesítette Kispestet az utóbbi években, gondoljunk csak a Vass Lajos Általános Iskolában a kormány támogatásával a Magyar Kézilabda Szövetség Rekortán Pálya Fejlesztési Programjának keretében épült kültéri kézilabdapályára. Emellett a kormány 220 millió forinttal támogatta a Magyar Labdarúgó Szövetség beruházását is, amelynek köszönhetően teljes körűen megújult az egykori KAC-pálya, és immár Tichy Lajos Sportcentrum néven várja a kispestieket. Az Eötvös utcai KRESZ-park, ahol jelenleg is zajlanak a munkálatok, pedig a fővárostól nyert 100 millió forintos forrásnak köszönhetően újul meg, a kormány pedig 10 millió forinttal támogatta a KÖKI melletti Kúttói erdő sport- és szabadidőparkká alakítását is.

forrás: kispest.info

Polgármesteri Program


Csapatom

Írjon nekünk!

=