Dódity Gabriella

Fővárosi képviselő

2018.10.09.

Megújult a Szivárvány óvoda, de a rozsdás radiátorok megmaradtak

Visszaköltözhettek a gyerekek a felújított Szivárvány Óvodába, amely 30 millió forintos kormányzati támogatással újulhatott meg. Az épület külső szigetelése még folyamatban van, de belül csak néhány apróság maradt hátra. Sajnálatos módon az önkormányzat a régi, rozsdás radiátorokat nem cseréltette le, pedig itt lett volna az ideje..

undefined

Szép, rendezett, új nyílászárókkal felszerelt csoportszobákba költözhettek vissza az óvodások nemrég a Szivárvány Óvoda épületébe. Az intézmény felújítását a kormány 30 millió forinttal támogatta, az épületre már nagyon ráfért a megújulás. Korábban be kellett szögelni az ablakokat, mert életveszélyesek voltak, a lapos tető miatt elviselhetetlen volt a hőség a nagy melegben, de a konyha, az óvónői öltözők és az irodák is borzalmas állapotban voltak. És nem csupán az épület, de az informatikai felszereltsége is erősen hiányos volt, ezen igyekezett segíteni dr. György István Kőbánya és Kispest választókerületi elnöke, aki tavaly októberben egy laptopot adományozott az intézménynek.

undefined

undefined

undefined

undefined

undefined

undefined

Bár a felújítás során kicserélték a nyílászárókat, külső szigetelést kap az épület, napelemes rendszert építettek ki, a régi, rossz radiátorokat azonban nem cserélték le. Pedig Dódity Gabriella 60 oldalas összeállításában  - amelyben a bölcsődék és óvodák állapotáról írt, és tételesen felsorolta, hogy melyik intézményben milyen felújítások szükségesek, majd átadta Gajda Péter polgármesternek (MSZP) – jelezte, hogy bár a Főtáv megújította a hőközpontot, a radiátorokat is le kellene cserélni. Ezt egyébként külön e-mailben is jelezte Gajda Péternek. A csere azonban nem történt meg, inkább eltakarták azokat. Már, ahol sikerült, a képek tanúsága szerint a rozsdás szerezetek itt-ott kilátszódnak, borzalmas képet festve az amúgy szépen felújított épületben.   

- Ésszerűtlen és átgondolatlan így az óvoda felújítása. Nem értem, ha már felvonultak a szakemberek, és hatalmas munkák zajlanak az ablakcserével, a külső szigeteléssel, valamint a falfestéssel, akkor miért nem cserélték le egyúttal a rozsdás, elavult radiátorokat is? Ezek cseréje nem sokáig halogatható, következésképp az lesz a végeredmény, hogy ismét felvonulnak a szakemberek, és csöveket hegesztenek, radiátorokat cserélnek majd az új ablakok alatt, a festett fal előtt – mondta el lapunknak Dódity Gabriella.

undefined

undefined

undefined

undefined

undefined

undefined

undefined

undefined

forrás: kispest.info

Polgármesteri Program


Csapatom

Írjon nekünk!

=