Dódity Gabriella

Fővárosi képviselő

2018.08.14.

Hamarosan átadják az Utánpótlás Centrumot

Őszre elkészülhet Kispesten a Dél-Pesti Utánpótlás-nevelési Centrum, amely nem csak a 120 ifjú tehetség edzésének és tanulásának színhelye lesz, hanem a lakosság is használhatja majd a létesítmény melletti futó- és rekreációs teret.

undefined

Már szeptemberben átadhatják a Kispesten épülő Dél-Pesti Utánpótlás-nevelési Centrumot, mivel az utolsó munkálatok jól haladnak. A kormányzati támogatásból épülő 21. századi létesítmény 120 ifjú sporttehetségnek biztosít majd lehetőséget arra, hogy méltó körülmények között tanulhasson és edzhessen. Információink szerint pedig hamarosan a kerület hírnevét öregbítő Budapest Honvéd FC játékosai is méltó körülmények között játszhatnak, és a centrum üzemeltetője is a Honvéd sportklub lesz.

undefined

– A jövő egészséges társadalmának záloga nem csupán az egészségügyi fejlesztésekben rejlik, bár kétség kívül az is fontos összetevő – mondta lapunknak dr. György István, Budapest kormánymegbízottja. Ugyanezt a célt szolgálják a sporttal kapcsolatos beruházások is, vagy például a mindennapi testnevelés bevezetése, amelynek köszönhetően mára mintegy 150 ezerrel több gyermek sportol, mint akár 7 évvel ezelőtt – mutatott rá a kormánymegbízott.

undefined

– Ezzel a fejlesztéssel a kormány a környékben élő lakosságra is gondol, hiszen ők is használhatják majd a sportközpont melletti futóterületet. Jó látni, hogy a kormány számos fejlesztést hajtott és hajt végre Kispesten, hiszen az utánpótlás centrum mellett támogatta például a Szivárvány Óvoda felújítását, de az Egészséges Budapest Program részeként a kispestieket is kedvezően érinti majd a Bajcsy Kórház felújítása, vagy a Szent István és Szent László kórházak egyesítésével hamarosan létrejövő új centrumkórház is. Emellett pedig a kormány a kerületi fejlesztésekre több pályázati úton elnyerhető forrást is biztosít – mondta lapunknak Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) fejlesztéspolitikai tanácsnok. 

forrás:kispest.info

Polgármesteri Program


Csapatom

Írjon nekünk!

=