Dódity Gabriella

Fővárosi képviselő

2018.03.29.

Szabadtéri kézilabdapálya épül a Vass Lajos iskolában

Akár nyár elejére elkészülhet a Vass Lajos Általános Iskolába tervezett szabadtéri kézilabdapálya, amelyről Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) fejlesztéspolitikai tanácsnok hónapok óta egyeztetett dr. György István kormánymegbízottal karöltve a Magyar Kézilabda Szövetséggel. Ennek köszönhetőn a kispesti projekt is bekerülhetett a kormány által támogatott fejlesztések közé.

undefined

Több milliárd forintos „Rekortán pálya fejlesztési programot” indított a kézilabda szövetség a kormány támogatásával, amelynek köszönhetően számos kültéri kézilabdapálya épül, és már meglévő pályákat is felújítanak. Mára biztos, hogy új pálya létesül a Vass Lajos Általános Iskola udvarán is, a meglévő, de töredezett aszfaltú pálya helyén. Az iskola a Kézilabda Szövetség partneriskolája, és sportosztály is indult a Kispesti Női Kézilabda Klub edzőinek közreműködésével – tudtuk meg Dódity Gabriella képviselőtől.

undefined

 

– A kézilabda sporttal kapcsolatos fejlesztés minden négyzetcentiméterének örülünk! Ez a kültéri pálya része annak a háromlépcsős tervnek, amelyet a Vass Lajos iskolában szeretnénk megvalósítani. Modern, új pálya lesz, amelyet csak hóban és esőben nem lehet majd használni. A tervünk második és harmadik lépcsője pedig egy új sportcsarnok építése, és a meglévő fejlesztése lesz – reagált megkeresésünkre Duráczky Márton, a Kispesti Női Kézilabda Klub ügyvezető igazgatója, aki szerint ez a pálya nagyban elősegíti majd az utánpótlás-nevelést, hiszen minden helyre szükség van. Ertelné Csák Judit, a Vass Lajos Általános Iskola igazgatója is nagy örömmel fogadta a hírt.

undefined

– Boldogok vagyunk, óriási előrelépés ez a pálya. Tapasztalataink szerint nagy az érdeklődés a kézilabda iránt, nagyon sikeres a Kispesti Női Kézilabda Klubbal indult kézilabda osztályunk is. Nem csupán a körzetes gyerekeket, hanem a messzebbről érkezőket is tudjuk fogadni – mondta el lapunknak az igazgató. Hamarosan újabb kézilabda projekt indul Kispesten, hiszen a Magyar Kézilabda Szövetség idei tervei között egy sportcsarnok építése is szerepel.

forrás: kispest.info

Polgármesteri Program


Csapatom

Írjon nekünk!

=