Dódity Gabriella

Fővárosi képviselő

2018.03.29.

Sportpark épül a Csokonai utcában

Zöld utat kapott a Csokonai utcai lakótelepre tervezett szabadtéri sportpark építése. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium támogatásával létrejövő új közösségi tér közel 15 szabadtéri sporteszközzel szolgálja majd a sportolásra vágyó kispestieket.

 undefined

Jó hír a lakótelepen élőknek, hogy kormányzati forrásból hamarosan 13×16 méteres sportpark létesül a Vass Lajos Általános Iskola szomszédságában, az Eszterlánc Bölcsőde előtti részen. A gumi alapzatú sportparkba maximum 10-15 tolódzkodásra, húzódzkodásra, has- és hátizom erősítésre, fekvőtámaszokra, valamint lépcsőzésre, létramászásra, párhuzamos korláton végezhető gyakorlatokra és függeszkedésre alkalmas sporteszközt építenek be. A sportparkban kialakításra kerülő fitnesz eszközöket a 10-14 éves korosztály is használhatja, tehát alkalmasak lesznek az általános iskolai testnevelési foglalkozások keretein belüli sportolásra, illetve a tanórán kívüli délutáni sportfoglalkozások megtartására a felső tagozatosok számára egyaránt.

undefined

- A kormány kiemelt figyelmet fordít az egészségmegőrzésre és a betegségek megelőzésére, elég csak az egészséges menza programra vagy a mindennapos testnevelésre gondolnunk. Egészségünk megőrzésének legjobb módja a rendszeres testmozgás, amelynek feltételeit a kormány szeretné a lakosság lehető legszélesebb körében elérhetővé tenni, ezért indította el a Nemzeti Szabadidős-Egészség Sportpark Programot, amelynek keretében a lehető legtöbb közterületen a kispestihez hasonló közösségi sportpark kialakítását támogatja a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium – mondta lapunknak dr. György István kormánymegbízott.

undefined

A tervek szerint 10-15  egyebek mellett tolódzkodásra, húzódzkodásra, has- és hátizom erősítésre, fekvőtámaszokra, valamint lépcsőzésre alkalmas sporteszközt építenek be

 

Már korábban is felmerült egy sportpark létesítésének ötlete, akkor a Vak Bottyán utca és Víztorony utca közötti erdősáv megújítása kapcsán került szóba, hogy ott egy szabadidő-és sportpark létesüljön, de a pályázaton csak önkormányzati területtel lehetett indulni. Így esett a választás a Csokonai utcai területre. De az említett erdősáv megújításán is dolgoznak, a Pilisi Parkerdő jelenleg készíti az első terveket.

- Dr. György István kormánymegbízottal kezdeményeztük a Pilisi Parkerdőnél, hogy újuljon meg az erdőrész, amelyet jelen pillanatban hajléktalanok lakják, szemetes és koszos. Szeretnénk pihenésre, sportolásra alkalmas területté varázsolni. Meg is történt már az első egyeztetés a városvezetéssel közösen, ahol a Pilisi Parkerdő ígéretet tett az együttműködésre, és már készülnek is az első tervek – mondta lapunknak Dódity Gabriella fejlesztéspolitikai tanácsnok, aki Vidra Zoltánnal, az önkormányzat sportbizottságának tagjával közösen kikérte a lakók véleményét is. A javaslatok között legtöbben játszóteret, futókört, szabadtéri fitnesz eszközöket és kutyafuttatót jelöltek meg, így ezeket tolmácsolni fogják a Pilisi Parkerdő felé. A szervezet a találkozón elmondta, a terület akácosa több mint 70 éves, amelyet már kétszer ki kellett volna termelni, de a közelben lévő házakra való tekintettel a zöld felület megtartása mellett döntöttek. Ugyanakkor a terület megújításával az elöregedett fákat mindenképp újakra kell cserélni, amely szakmailag az új park kialakítása nélkül is indokolt.

forrás: kispest.info

Polgármesteri Program


Csapatom

Írjon nekünk!

=