Dódity Gabriella

Polgármesterjelölt

2018.02.13.

Táborozni viszik idén a fogyatékossággal élőket

A fogyatékossággal élőknek és szüleiknek segít megkönnyíteni a mindennapokat az ÉNO Gyöngyszemek Alapítvány. A kispesti Csillagok Napközi Otthonának ellátottait, valamint a fogyatékossággal élőket és családtagjaikat támogató alapítvány 10 évvel ezelőtt jött létre, és a nemrég vezetőváltáson átesett szervezet tervei között a következő években számos új program és támogatási forma is szerepel.

undefined

Munka mellett, a napokat gyakorlatilag 30 órássá alakítva dolgozik a kispesti fogyatékkal élőket támogató alapítvány. Ráczné Oldal Brigitta és Szabó-Geletta Katalin mindig is szívükön viselték a fogyatékossággal élők sorsát, 2017. óta pedig a 10 évvel ezelőtt létrejött Gyöngyszemek Alapítvány kuratóriumának tagjai lettek.

A Gyöngyszemek Alapítványnál nem csupán a gondozottak, hanem a családjuk életét is szeretnénk megkönnyíteni – kezdte Szabó-Geletta Katalin a legfőbb céljukkal. – Sajnos vannak olyan fiatalok, akikkel nagyon nehéz, állandó felügyeletet igényelnek. Például a zavaró hangoskodás, a nem helyénvaló viselkedés miatt ezektől a családoktól a kívülállók elfordulnak. Mi abban segítünk, hogy a család egy kicsit mentesüljön az állandó feladatok alól, amíg mi vigyázunk a sérült családtagra, addig ők lazíthatnak egy kicsit. Decemberben volt egy karácsonyi estünk, ahol éppen ezt emelték ki a szülők, hogy milyen jó volt úgy együtt lenni, hogy ők is tudtak beszélgetni egymással, mert a gyerekek jó kezekben voltak. És azt se feledjük el, hogy van olyan család, ahol van egy egészséges testvér is, akivel nem tudnak annyit foglalkozni, mint amennyit szeretnének, vagy amennyit a kicsi igényelne.

Ezért is tervezik, hogy a dr. György István kormánymegbízottól kapott 100 ezer forintos, és Dódity Gabriella kezdeményezésére a Kispesti Társaskör tagjai által összegyűjtött 157 ezer forintos hozzájárulásokat kiegészítve idén táborozni viszik a fiatalokat.

– Még keressük a megoldást, de szeretnénk 4-5 napra elmenni velük nyaralni, így szerezve egy kis nyugalmat a család többi tagjának is. Volt, aki kérte, hogy úgy tervezzük a nyaralás időpontját, hogy abban legyen egy hétvége is, mert ezt több szülőnek évtizedek óta nem volt lehetősége megélni. Ebbe belegondolva, rájuk fér a pihenés! – tette hozzá Katalin.

Támogatások az Adventi esten

Örömkönnyeket és mosolyt csalt az arcokra a Gyöngyszemek Alapítvány karácsonyi estje, amelyet a XIX. kerületi értelmi fogyatékkal élők és családtagjaik részére élők prózai műsorral készültek, majd dr. György István kormánymegbízott gitárkísérete mellett elénekeltek néhány közkedvelt dalt. A szervezésben részt vett Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselő is, aki a Kispesti Társaskör adventi estjén összegyűlt 157 ezer forintos támogatást átadta az alapítvány vezetőinek, dr. György István pedig azt a 100 ezer forintos adományt vitte, amelyet december eleji jótékonysági koncertjének bevételéből ajánlott fel az alapítványnak. Támogatások az Adventi esten Örömkönnyeket és mosolyt csalt az arcokra a Gyöngyszemek Alapítvány karácsonyi estje, amelyet a XIX. kerületi értelmi fogyatékkal élők és családtagjaik részére élők prózai műsorral készültek, majd dr. György István kormánymegbízott gitárkísérete mellett elénekeltek néhány közkedvelt dalt. A szervezésben részt vett Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselő is, aki a Kispesti Társaskör adventi estjén összegyűlt 157 ezer forintos támogatást átadta az alapítvány vezetőinek, dr. György István pedig azt a 100 ezer forintos adományt vitte, amelyet december eleji jótékonysági koncertjének bevételéből ajánlott fel az alapítványnak.

undefined

forrás: kispest.info

Polgármesteri Program


Csapatom

Írjon nekünk!

=