Dódity Gabriella

Fővárosi képviselő

2017.06.13.

Újabb támogatásokat kaphatnak a családok

A gyermekvállalást segítő újabb intézkedésekről dönt hamarosan a kormány. Ennek kapcsán több milliárd forinttal támogatják a munkahelyi bölcsődéket, és zökkenőmentes lesz a munkavállalás is - jelentette be Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a Budapesti Német Gazdasági Klub rendezvényén.

undefined

Legfőbb cél az anyák zökkenőmentes munkavállalása, és a munkahelyeken létesítendő bölcsődék kialakítása, amelyre 6 milliárd forintot szán a kormány. Ezen felül adókedvezményekkel is segíteni próbálják a munkahelyi bölcsődéket működtető vállalkozásokat – mondta az emberi erőforrások minisztere.

Azt szeretnék elérni, hogy azok a folyamatok, amelyek a családok erősítését hivatottak működtetni, a továbbiakban is folytatódhassanak, illetve bővüljenek a szülők munkaerőpiaci lehetőségei is. Németországban például a részmunkaidőben munkát vállaló anyák aránya 46%, míg itthon 7% - ezekből tudhatjuk azt is, hogy melyek azok az intézkedések, amelyek a családok helyzetének további javításához szükségesek.

Hazánk majd kétszer annyit fordít a családok támogatására, mint az OECD-országoknál megállapított átlag. Fontos megjegyezni, hogy ez az Európai Unióban a legmagasabb. Az Eurostat számai alapján Magyarország a 4. helyen áll azon országok listájában, amelyeknél a születésszám a gazdasági növekedéssel együtt emelkedik. „Ezeknek az eredményeknek a fenntartásához szükségesek az újabb intézkedések a családpolitikában” – mondta el Balog Zoltán emberi erőforrások minisztere. 

forrás:kispest.info

Polgármesteri Program


Csapatom

Írjon nekünk!

=