Dódity Gabriella

Fővárosi képviselő

2017.06.06.

Határon túlra szakadt testvéreinkre emlékeztek

Harangszóval kezdődött a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából rendezett megemlékezés Kispesten. A Fidesz és KDNP kispesti szervezetei, a Wekerlei Polgári Egyesület, valamint a Kispesti Társaskör együttesen emlékezett a Trianoni Békediktátum 97. évfordulójára a Határ úti országzászlónál.

undefined

A Trianoni Békediktátum 97. évfordulójának megemlékezésére gyűltek össze az érdeklődők Pünkösd hétfőn a kispesti Országzászlónál. A Himnusz alatt félárbocra eresztették a nemzeti lobogót, majd Dódity Gabriella, a kispesti Fidesz elnökeaz emlékezés szavaival köszöntötte a hallgatókat. A rendezvény háziasszonya elmondta, hogy 1920. június 4-e hazánk gyászos és feledhetetlenül fájdalmas pillanata volt.

undefined

- 1920. június 4. 16 óra 32 perc. Egyeseknek semmitmondó időpont, nekünk évről évre az a pillanat, amikor nemzetünk vérző sebei újra és újra felszakadnak. Trianon. Egyeseknek az ultra magyarok sírás napja, nekünk az a szó, amely nem engedi feledtetni határon túlra szakadt testvéreinket – mondta nyitóbeszédében Dódity Gabriella.

undefined

Juhos-Kiss János wekerlei költő saját versének elszavalása után Földesi Gyula, a Fidesz Kispest-Pesterzsébeti választókerületi elnöke mondta el emlékező beszédét, amelyben leszögezte: ez a nap emlékezés és ünnep is egyben, ugyanis a második Orbán-kormány első intézkedései között volt, hogy június 4-ét a Nemzeti Összetartozás Napjának nyilvánítsa, illetve kettős állampolgárságot adott a határon túlra szakadt magyaroknak.

undefined

- Nemcsak emlékeznünk kell, hanem ünnepelnünk is. Joggal kérdezhetjük, hogyan lehet Trianon évfordulóján ünnepelni a nemzeti összetartozást, amely minden magyar érzelmű emberben fájdalmas emlék? Vajon lehet –e ünnepelni, amikor ennek éppen az ellenkezője, a nemzeti közösség szétszakítása történt? Azt ünnepeljük, hogy lám, még mindig sokan vagyunk, és a hosszú rémálomból való felébredés után egyre többen érzik magukat magyarnak, és ezt tettekkel is vállalják. Reménnyel lehet a jövőbe tekinteni, hiszen az ellenerőknek nem sikerült legyőzni a szíveket – mondta beszédében Földesi Gyula.

A megemlékezés végén dr. György István és Tarnai Richárd kormánymegbízottak, a Wekerlei Polgári Egyesület, a Fidesz, a KDNP és a Fidelitas kispesti szervezetei és a Kispesti Társaskör is elhelyezte az emlékezés koszorúit és virágait az Országzászlónál. A rendezvény a Szózat és a Székelyhimnusz eléneklésével zárult. 

undefined

undefined

undefined

undefined

undefined

undefined

undefined

undefined

forrás:kispest.info

Polgármesteri Program


Csapatom

Írjon nekünk!

=