Dódity Gabriella

Fővárosi képviselő

2017.03.13.

Rangos kitüntetést kapott Vidra Zoltán

A Magyar Karate Szövetség több évtizedes kiemelkedő munkájáért elismerő oklevéllel jutalmazta Vidra Zoltánt, a kispesti Kyokushin mestert, aki jelenleg is számos edzést tart a kerületben élőknek. Emellett mindent megtesz a kerületi sportélet fellendítéséért, hiszen az önkormányzat sport bizottságának szakértőjeként is tevékenykedik.

undefined

Kitartó munkájáért kitüntetésben részesítette Vidra Zoltán kispesti karate Sensei-t a Magyar Karate Szövetség, elismerve a karate sportban végzett harmincöt éves pályafutását. Szenvedélyesen rajong a karate sportért, és szívén viseli a kispesti gyermekek sportolási lehetőségeit, hiszen megesett az is, hogy ingyen fogadta edzéseire a hátrányos helyzetű gyermekeket. Emellett sportpolitikával is foglalkozik, 2010-2014 között önkormányzati képviselőként (Fidesz-KDNP) vett részt a kispesti közéletben, másik szakterülete egészségügy. Szívügye, hogy a Felső- Kispesten, a Derkovits utca mögötti erdősávban szabadidős sportpark létesülhessen.

A 4 danos Sensei Vidra Zoltán 1981 óta karatézik, 1996-ban magyar bajnoki címet szerzett, válogatott kerettag volt két éven át, 2017-ben a Magyar Tradicionális Kyokushin Karate Szövetség alelnökévé választották. 1996 óta a Kyokushin karate szeretetére próbálja nevelni a kispesti ifjúságot, ekkor alapította a Nego Kyokushin Karate Egyesületet. Ők szervezik minden évben a Honkyokushin Kispest Kupát, amely mostanra magyar és nemzetközi bajnokság is egyben.

– Az elmúlt évtizedben több mint négyszázan kerültek a kezeim közé, akik hasznos emberei lettek a társadalomnak. Jelenleg 20-40 gyermek jár hozzám. Előfordul, hogy mélyszegénységben élő, hátrányos helyzetű gyerekeket ingyen is edzek, vagy lehetőségük van később befizetni a tagsági díjat. A Kyokushin karate stílus az én szakágam, amit Shihan Halász Károly, Sensei Kalocsay Ferenc, Senpai Döme Ferenc, Sensei Godor László, Shihan Somogyi Zsolt, Shihan Brezovai Sándortól tanultam –mesélte Vidra Zoltán, aki Senpai Vidra Péterrel alapította az egyesületet.

– A Kyokushin az életre nevel és készít fel – mondta lapunknak a Sensei, s megemlítettel: számos bajnok és kupagyőztes karatéka dolgozott a kezeik alatt. Az egyesületnél négyen segítik a munkáját: Sensei Szemán István, Senpai Rojkó Gábor, Senpai Sebestyén József, Senpai Karay Péter. Zoltánnak három leány gyermeke van, a legkisebb, Rózi is karatézik.

forrás:kispest.info

Polgármesteri Program


Csapatom

Írjon nekünk!

=